Annonce
Middelfart

Pengeskab forsøgt slæbt ud fra konkursramt høj- og efterskole: - Det er hul i hovedet

Sådan var pengeskabet efterladt. Foto: Ask Nørholm.
Den lukkede høj- og efterskole er under ombygning, men indbrud efterlader en del ødelæggelser, og det ærgrer formanden for forening, der forsøger at genrejse skolen.

Båring: Døre og dørkarme er brækket op, værktøj fra håndværkere er forsvundet og et tomt pengeskab er forsøgt slæbt væk - uden det store held.

Høj- og efterskolebygningen i Båring har været udsat for et usædvanligt indbrud, som har budt på en del ødelæggelser.

Skolebygningen står tom efter en konkurs i 2018, men Foreningen for Opstart af Båring Efterskole og Højskole har i længere tid kæmpet for at få den på benene igen med Ask Nørholm i spidsen.

Han bor klods op ad matriklen og konstaterede indbruddet fredag morgen, hvor han bemærkede, at der ikke var stjålet noget særligt, men der var ødelagt minimum 10 døre og dørkarme.

"Flere af dem er af de fede historiske, lækre og gamle slags. Der er desuden forsøgt at fjerne et tomt og åbent pengeskab på flere hundrede kilo", skriver formanden i et opslag på Facebook.

Annonce
Op mod en lille håndfuld personer har stået bag indbrud på den lukkede høj- og efterskole i Båring, vurderer Ask Nørholm. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen

Overvejer videoovervågning

Han uddyber overfor avisen, at der var sat spændebånd omkring pengeskabet, der var efterladt på en sækkevogn, men det lykkedes ikke for gerningsmændene at rende med det tunge pengeskab.

Der er ifølge Ask Nørholm afbrudt lys og gadelygter via skolens HFI-relæ, og skabe og døre stod åbne på de fleste værelser som tegn på færden.

"De har været meget modige/ligeglade og har været mere end et par stykker", skriver Ask Nørholm, der nu overvejer muligheden for at sætte videoovervågning op.

Han fortæller til avisen, at indbruddet er meldt til forsikringen og politiet, som har været på stedet for at sikre spor.

Formanden vurderer, at der er stjålet værktøj for i størrelsesorden 10.000 til 15.000 kroner.

Ifølge Ask Nørholm har skolebygningen været udsat for indbrud flere gange det seneste halvandet år, og der er derfor ikke meget af værdi at komme efter.

- Så det er helt hul i hovedet. Det giver ingen mening, siger formanden, der opfordrer beboerne i området til at hjælpe med at holde et ekstra vågent øje på Højskolebakken, hvor bygningen ligger.

Det er Merkur Andelskasse, der ejer bygningen, og Foreningen for Opstart af Båring Efterskole og Højskole havde oprindeligt planer om at finde den nødvendige kapital på halvanden million kroner i august i år for at genrejse skolen.

Men det lykkedes ikke, og nu er planerne udskudt til sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce