Annonce
Fyn

Pengene var på vej til svindler, da banken sagde stop

- Jeg må indrømme, jeg blev lidt oprevet efter at have fået den mail 14 dage efter, fordi hvor meget svindel har han ikke nået at lave i de 14 dage, spørger Lars Strarup, som ejer Møllegårdens Planteskole i Ringe. Foto: Nils Svalebøg.
Lars P. Strarup, Møllegårdens Planteskole, glæder sig over, at hans bank opdagede et forsøg på at franarre virksomheden 441.000 kroner. Men efter to ugers ventetid hos Fyns Politi efterlyser han, at politiet bruger sine ressourcer bedre.

Ringe: Der gik 15 dage, fra Lars P. Strarup i midten af juni anmeldte et svindelforsøg mod sin virksomhed, Møllegårdens Planteskole, til han fik et svar på mail fra Fyns Politi.

I svaret skriver politiets servicecenter, at Fyns Politi ikke kan modtage anmeldelsen - den skal Lars P. Strarup i stedet indtaste på en særlig side, som Rigspolitiet har oprettet til anmeldelser af it-relateret økonomisk kriminalitet.

Det har planteskole-ejeren dog ikke tænkt sig at gøre, siger han til Fyens Stiftstidende.

- Kun hvis de tvinger mig til det. Hvis de er 14 dage om at læse en mail ved politiet i Odense, så tænker jeg, at de er flere måneder om at lukke en sag op, der er lagt ind på deres system.

- Jeg må indrømme, jeg blev lidt oprevet efter at have fået den mail 14 dage efter, fordi hvor meget svindel har han ikke nået at lave i de 14 dage? Det, jeg synes, er interessant, er at få noget debat om, hvorvidt politiet bruger deres kræfter rigtigt. Skal de bruge 100 mand på at passe på Rasmus Paludan til gengæld for alt det andet, de kunne have lavet?

- Det er jo slet ikke politiets personale, det er galt med. Det er et spørgsmål om, hvordan det skal prioriteres, så det skal højere op i systemet, siger Lars P. Strarup.

Annonce

- Jeg skulle bare sende en mail

- Har I i firmaet talt om denne type svindel, og at man skal være opmærksom på det?

- Ja, det har vi. Vi har haft et andet eksempel, hvor vi ikke fik kommunikeret godt nok om det, og så røg det igennem. Vi har lært, at det er noget, vi skal tage utrolig seriøst.

- Havde I nået at overføre pengene?

- Ja, de var lige ved at ryge på kontoen. Det var banken, der fik det stoppet. De har åbenbart et filter, der reagerer, når der er nogle konti, som har været brugt til noget fup tidligere. Men banken var meget opsat på, at vi skulle anmelde det.

- Så det gjorde jeg samme dag. Jeg ringede og spurgte (Fyns Politi, red.), hvordan jeg skulle gøre - og jeg skulle bare sende en mail. Så går der 14 dage, og så får jeg at vide, at jeg skal gøre det et andet sted. Og så falder kæden lidt af for mig - 14 dage efter kan det sikkert være lige meget.

Efter Fyens Stiftstidende har talt med Lars P. Strarup og bedt Fyns Politi om en kommentar til sagen, har politiet henvendt sig til Lars P. Strarup og beklaget sagsforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce