Annonce
Kerteminde

Pendlerklub splitter op: - Vi er vokset fra hinanden

Der er ikke længere noget, der hedder Østfyns Pendlerklub. Anne Fiber står nu i spidsen for Langeskov Pendlerklub, Frej Jensen er pendlernes repræsentant i Nyborg Pendlerklub.Arkivfoto: Yilmaz Polat
- Vi søger mere indflydelse ved at sætte fokus på de mærkesager, der gælder hver station, fortæller Anne Fiber, der står i spidsen for Langeskov Pendlerklub.
Annonce

Langeskov: Det er fire år siden, at Østfyns Pendlerklub blev stiftet som et fælles talerør for de mange pendlere, der tager toget fra Langeskov og Nyborg. Men nu har parterne besluttet at splitte op.

Det fortæller Anne Fiber, der efter en pause fra pendler-debatten har stillet sig i spidsen for Langeskov Pendlerklub:

- Jeg trak stikket dengang på grund af mangel på tid, men nu kommer der en ny køreplan fra midten af december, som kommer til at vende helt rundt på det hele, og ved at splitte op i Langeskov Pendlerklub og Nyborg Pendlerklub kan vi lægge endnu mere fokus på de mærkesager, der gælder hver station, fortæller hun.

Klubbens hjemmebane er Facebook-gruppen "Langeskov Pendlerklub" som allerede har 150 medlemmer. Gruppen Østfyns Pendlerklub er blevet til "Nyborg Pendlerklub."

Annonce

Kritiske røster

I Nyborg er Frej Jensen pendlernes repræsentant.

- Beslutningen for dette skal ses i lyset af, at vores to stationer er vokset fra hinanden. Med den erfaring jeg havde fået i at forsøge at repræsentere Langeskov - med de gentagende dialogmøder med DSB, kontakt med pressen og andet, har jeg lært, at jeg ikke vil kunne forstå Langeskovs behov - ene og alene fordi jeg er udenbys.

Anne Fiber uddyber:

- På den her måde ved man, at når der kommer noget i Langeskov-gruppen, så ved man, at det er Langeskov-afgange, det handler om. Og på samme måde i Nyborg-gruppen. Jeg har det også godt med, at nu starter vi helt forfra. Nu bygger vi medlemsskaren op med dem, der rent faktisk bruger toget fra Langeskov. Vi har fået IC3-toget, og dem i Nyborg har fået flere morgenafgange. Nu skal vi fokusere på at optimere driften, fortæller Anne Fiber.

Splittelsen har ført til en række kritiske kommentarer fra medlemmer på de to Facebook-sider, som frygter, at det bliver sværere at lægge pres på beslutningstagerne:

- Vi kan jo til enhver tid gå sammen, når der er brug for det. Så kan vi stille to mand høj til møderne, siger Anne Fiber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce