Annonce
Indland

Pendler tager passagerer med: - Det er fedt at møde nye mennesker

Tina Schnell har i gennemsnit cirka 27 passagerer med om måneden via GoMore-aftaler. Foto: Nils Svalebøg

Det er hyggeligt, sparer på CO2'en og giver en ekstra indtægt. Og så kan passagererne hjælpe med at holde øje med uheld og kø på Fynske Motorvej, lyder det fra 48-årige Tina Schnell, som tilbyder lift via GoMore.

30717 kilometer i Citroën C4'eren har Tina Schnell fra Kolding tilbagelagt sammen med fremmede, der via GoMore har købt plads i bilen på ruten mellem hjemmet i Seest og arbejdspladsen i Odense. Flere af de fremmede har den 48-årige designer dog haft med oppe at køre igen. For eksempel en tandlæge, som indtil for nylig har været en fast følgesvend i morgentrafikken.

- Det er vældig hyggeligt, for man møder en masse sjove mennesker. Og har man gengangere med, skal man lige høre, hvad der er sket siden sidst, siger Tina Schnell, der også nævner CO2-besparelsen og den ekstra indkomst på cirka 1200 skattefrie kroner om måneden som fordele ved samkørslen.

På hendes profil på GoMore vrimler det med femstjernede vurderinger i de mere end 300 bedømmelser af chaufføren, siden hun begyndte med GoMore-tjenesten for knap to år siden. Selv har hun også udelukkende haft positive oplevelser.

- Ja, absolut. Folk er søde, og så skal de jo også have en god bedømmelse.

Bedømmelserne kommer både bilister og lift-søgende, der ofte er studerende, til gode.

- Hvis der er en, jeg ikke har haft med før, er jeg inde at kigge på vedkommendes profil. Men jeg har endnu ikke afvist nogen. Kun hvis de ville hentes langt væk fra den rute, jeg kører, siger Tina Schnell.

Stop-and-go til Odense

I løbet af de tre år, hvor Tina Schnell har pendlet på strækningen, er bilerne blevet flere og flere. Det mærker designeren, der arbejder for tøjfirmaet Natex, især, når hun når til Fyn omkring kvart over syv om morgenen.

- Mandag og tirsdag er altid de værste dage trafikmæssigt om morgenen. Der er sindssygt meget trafik, og når man kommer til det sted på Fyn, hvor de tre spor snævrer ind til to, kan det være stop-and-go det meste af vejen helt frem til Odense, siger hun og fortsætter:

- Man skal være opmærksom hele tiden, for nogle kører som sindssyge og kører tæt. Og så er der mange, der ikke kan finde ud af at holde til højre. Så snart man selv holder til højre, og der er en lastbil foran, så er det rigtig svært at komme ud igen og få lov at overhale lastbilen. Der bliver ikke taget hensyn i trafikken.

Det sker jævnligt, at hun kommer for sent på arbejde, eller at hun kommer senere hjem til familien om eftermiddagen på grund af kø og uheld på Fynske Motorvej. Den jyske pendler holder selv tidlig sommerferie, og nyder i disse uger den gode plads på motorvejen, og at turen til Odense kun tager 50 minutter - 20 minutter mindre end sædvanligt. Et tredje spor ville være til stor gavn, mener hun.

- Jeg tror, det ville lette meget, hvis man havde et spor til tung og langsom trafik og to til bilerne og den daglige pendlertrafik. Det ville være fantastisk, hvis lastbilerne hele tiden kørte ude til højre, siger hun.

Annonce

GoMore-passagerer holder øje med trafikken

Den tætte trafik fredag eftermiddag betyder ofte uheld og harmonikasammenstød på Fynske Motorvej. Og her hjælper designerens GoMore-passagerer hende ofte med at holde øje med situationen på E20.

- Fredag er helt fin om morgenen. Det er værre, når man skal hjem om eftermiddagen. Jeg lytter konstant til min trafikradio for at kunne høre, hvis der sker et eller andet. Når jeg har GoMore-passagerer med, så vi er flere i bilen, hiver jeg telefonen frem og siger "her kan I ikke lige styre det?".

På Google Maps viser vejstrækninger markeret med rødt, at trafikken er gået i stå.

- Det betyder, at man måske skal køre af motrovejen. Tit tager jeg den gamle Middelfartvej for at køre udenom, hvis der er sket en ulykke. Det gælder om at reagere hurtigt og komme af det rigtige sted. Ellers hænger man i køen, siger Tina Schnell.


Vær med i kampen

Skriv et postkort til din politiker


Klik på billedet herover og udfyld et digitalt postkort, hvor du fortæller, hvorfor du har brug for det tredje spor. Så viderebringer vi din begrundelse til de ansvarlige politikere i Folketinget. Du kan også dele postkortet på Facebook for at vise andre, at du er med i kampen for et tredje spor.

Sæt et klistermærke i bagruden


Støtter du kampen for et tredje spor på Fynske Motorvej, kan du vise det ved at sætte et klistermærke i bagruden på din bil. Du kan gratis hente mærkatet på et af Fyens Stiftstidendes kontorer.

Tips os om uheld/kø


For at vise, hvor meget vi har brug for det tredje spor, har vi på Fyens.dk lavet en alarm. Vi starter alarmen hver gang, der er kø eller uheld på Fynske Motorvej. Så bilister bliver advaret, og så politikerne ikke kan undgå at se, hvor slemt det står til på motorvejen. Klik på billedet herover og tip os, når den er gal på E20.
Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce