Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pejrup holder sit første landsbyjulemarked

Landsbyjulemarkedet finder sted i Pejrup Forsamlingshus. Privatfoto

Pejrup: Det bliver fuldstændig som i gamle dage, når Pejrup Forsamlingshus’ bestyrelse og en række aktive beboere 1. december klokken 10-16 står bag Pejrup Landsbyjulemarked.

- Alle beboere i landsbyen, som har ønsket en stand, donerer lidt af salget til landsbyen, og også alt overskud fra landsbyjulemarkedet går til Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus, fortæller næstformand Mette Hansen.

Og der bliver rig mulighed for at komme i julestemning i Pejrup denne dag.

Pejrup Landsbyorkester spiller, der vil være hyggelig julecafé, lotteri med flotte kunstpræmier og helt gratis juleværksted, hvor store og små kan klippe julepynt og lave lygter. Flere beboere er allerede godt i gang med at producere fine julerier til julemarkedet. Også folk udefra har haft mulighed for at købe en stand på julemarkedet.

Blandt ting, man kan købe på Pejrup Landsbyjulemarked, kan nævnes glaskunst, håndlavet julepynt, malerier, juletræer, gran, hjemmelavet marmelade, patchwork, små lopper, potteplanter, bæredygtige toiletsager, dekorationer, julekort, kalendergaver, julekager, potteplanter, nisser, fakler, sten, nødder, julepuder, kranse og fuglekasser.

Landsbyforeningen håber, at mange voksne og børn vil finde vej til Pejrup Landsbyjulemarked søndag 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce