Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pejrup holder sit første landsbyjulemarked

Landsbyjulemarkedet finder sted i Pejrup Forsamlingshus. Privatfoto

Pejrup: Det bliver fuldstændig som i gamle dage, når Pejrup Forsamlingshus’ bestyrelse og en række aktive beboere 1. december klokken 10-16 står bag Pejrup Landsbyjulemarked.

- Alle beboere i landsbyen, som har ønsket en stand, donerer lidt af salget til landsbyen, og også alt overskud fra landsbyjulemarkedet går til Pejrup Landsbyforening og Forsamlingshus, fortæller næstformand Mette Hansen.

Og der bliver rig mulighed for at komme i julestemning i Pejrup denne dag.

Pejrup Landsbyorkester spiller, der vil være hyggelig julecafé, lotteri med flotte kunstpræmier og helt gratis juleværksted, hvor store og små kan klippe julepynt og lave lygter. Flere beboere er allerede godt i gang med at producere fine julerier til julemarkedet. Også folk udefra har haft mulighed for at købe en stand på julemarkedet.

Blandt ting, man kan købe på Pejrup Landsbyjulemarked, kan nævnes glaskunst, håndlavet julepynt, malerier, juletræer, gran, hjemmelavet marmelade, patchwork, små lopper, potteplanter, bæredygtige toiletsager, dekorationer, julekort, kalendergaver, julekager, potteplanter, nisser, fakler, sten, nødder, julepuder, kranse og fuglekasser.

Landsbyforeningen håber, at mange voksne og børn vil finde vej til Pejrup Landsbyjulemarked søndag 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce