Annonce
Sport

Peder Pedersens Mindeløb: Stærkt felt til start lørdag

Peder Pedersens Mindeløb køres lørdag til ære for den tidligere verdensmester, der her ses sammen med Team Rykeby i 2007. Arkivfoto: Sonnic Jensen

Cykling: Peder Pedersens Mindeløb er det store slagnummer på Odense Cyklebane lørdag.

Løbet er et sprinteromnium over fem afdelinger. Der er tale om kortere løb, der alle er sprinterbetonede. Finalerne køres som ægte sprint.

Blandt favoritterne er blandt andre Marcel Laurenz og Tim Bendtsen, som blev henholdsvis nummer 2 og 4 ved de Nordiske Mesterskaber i oktober.

Elite A og B og B&U skal også ud i et omniumløb over tre afdelinger efterfulgt af parløb. - På Odensebanen er der ved at være grobund for en stærk A-klasse, og vi har flere unge talenter til start: Tobias Aagaard, Frederik Thomsen, Silas Falkø, Arne Birkemose er blot nogle af de ryttere, vi kan følge på de skrå brædder lørdag eftermiddag, skriver Claus Rasmussen fra Cykling Odense i en pressemeddelelse. Der er gratis entré, og stævnet starter klokken 12.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce