Annonce
Sport

Peder Pedersens Mindeløb: Stærkt felt til start lørdag

Peder Pedersens Mindeløb køres lørdag til ære for den tidligere verdensmester, der her ses sammen med Team Rykeby i 2007. Arkivfoto: Sonnic Jensen

Cykling: Peder Pedersens Mindeløb er det store slagnummer på Odense Cyklebane lørdag.

Løbet er et sprinteromnium over fem afdelinger. Der er tale om kortere løb, der alle er sprinterbetonede. Finalerne køres som ægte sprint.

Blandt favoritterne er blandt andre Marcel Laurenz og Tim Bendtsen, som blev henholdsvis nummer 2 og 4 ved de Nordiske Mesterskaber i oktober.

Elite A og B og B&U skal også ud i et omniumløb over tre afdelinger efterfulgt af parløb. - På Odensebanen er der ved at være grobund for en stærk A-klasse, og vi har flere unge talenter til start: Tobias Aagaard, Frederik Thomsen, Silas Falkø, Arne Birkemose er blot nogle af de ryttere, vi kan følge på de skrå brædder lørdag eftermiddag, skriver Claus Rasmussen fra Cykling Odense i en pressemeddelelse. Der er gratis entré, og stævnet starter klokken 12.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

112

For retten tirsdag: 42-årig mand tiltalt for voldtægt af dement kvinde på fynsk plejehjem

Annonce