Annonce
Odense

Pedellerne får ny chance: Fyringer foreløbig trukket tilbage

Pedel på Korup Skole Jan Christensen er ligesom 14 andre serviceledere blevet præsenteret for en fyreseddel og en ny kontrakt med stor lønnedgang i forbindelse med, at hans ansættelse rykkes fra skolen til By- og Kulturforvaltningen. Nu er processen sat på pause, men Jan Christensen tror ikke, det vil ændre noget. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Sagen om de fyrede skolepedeller i Odense Kommune, der blev tilbudt genansættelser på meget ringere vilkår, skal startes forfra. Der er nu indkaldt til et nyt møde i sagen, hvor medarbejderne får lov at komme med ideer til andre besparelser.
Annonce

Odense: Det var ikke i orden at træffe beslutningen om at fyre 14 tekniske serviceledere og en teknisk servicemedarbejder  i Odense Kommune uden at høre medarbejderrepræsentanterne i det såkaldte MED-udvalg, som man skal ifølge lovgivningen og en aftale lavet i KL.

Derfor er sagerne nu sat på pause - fyringerne er foreløbig trukket tilbage - og der er indkaldt til et nyt møde i sagen, hvor de 15 medarbejdere blev tilbudt genansættelser på væsentligt ringere vilkår i forbindelse med, at deres ansættelser blev flyttet fra de enkelte skoler til en afdeling under By- og Kulturforvaltningen.

Manøvren skulle ifølge kommunens budget spare Børn - og Ungeforvaltningen to millioner kroner og By- og Kulturforvaltningen en millioner kroner.

At processen nu er sat på pause glæder Nina Skov-Lauridsen, der er formand for FOA Odense.

- Det er glædeligt, at man har valgt at genstarte processen, men jeg håber så bare, at hensigterne er reelle. At man ikke bare holder fast i beslutningen uden at lytte til medarbejderne.

Også pedel på Korup Skole Jan Christensen er glad for udviklingen, selv om han tvivler på, at noget ændrer sig af den grund. 2. juni blev han fyret og fik tilbud om en genansættelse med en lønnedgang på omkring 20 procent.

- Jeg er da glad for, at vi har fået et par måneder mere. Så kan vi se, at systemet virker. Men jeg tror ikke, det kommer til at gøre den store forskel, siger han.


- Jeg er da glad for, at vi har fået et par måneder mere. Så kan vi se, at systemet virker. Men jeg tror ikke, det kommer til at gøre den store forskel.

Jan Christensen, pedel på Korup Skole


Torsdag var der møde i MED-udvalget, og efter sommerferien mødes parterne igen, og her har medarbejderrepræsentanterne mulighed for at drøfte sagen endnu en gang og komme med ideer til andre besparelser.

- Medarbejdersiden kan ikke bestemme noget her, men de skal have en orientering og en drøftelse. Det skulle de have haft i første omgang, forklarer Nina Skov-Lauridsen.

Annonce

Slipper nok ikke for fyresedlen

At sagen nu startes forfra betyder formentlig ikke, at de 15 tekniske servicemedarbejdere slipper for en fyreseddel, men blot at hele processen udskydes, fordi medarbejdernes repræsentanter havde ret til at blive hørt i sagen og ikke blev det.

Flytning af pedeller

Fra første januar 2020 blev det tekniske servicepersonale - det man i gamle dage kaldte pedeller - flyttet fra at høre under de enkelte skoler og dermed Børn- og Ungeforvaltningen til By- og Kulturforvaltningens afdeling "facility management."

Beslutningen blev truffet i forbindelse med budgetforliget for 2020 og var led i en besparelse på i alt tre millioner kroner.

91 medarbejdere blev flyttet 1. januar 2020.

15 af dem er blevet præsenteret for en opsigelse og mulighed for genansættelse på væsentligt forringede vilkår.

Derudover er 20 servicemedarbejdere blevet bedt om at skrive under på nye kontrakter med væsentlig dårligere løn.

Servicelederne blev præsenteret for en gennemsnitlig lønnedgang på 90.000 årlige lønkroner, mens servicemedarbejderne gennemsnitligt gik 20.000 kroner ned i løn i de nye kontrakter.

Men for Nina Skov-Lauridsen handler sagen lige så meget om etik som om lønninger og proces.

- Hvor rimeligt er det at sige, at en besparelse skal findes ved at sætte en gruppe af mennesker ned i løn ved at omkonvertere deres stillingsbetegnelser. For mig handler det her om etikken og moralen i, hvordan man behandler medarbejdere i Odense Kommune, der har været der i mange mange år og bør anerkendes for det. Men der er ingen tvivl om, at man kan gøre det. Det er ledelsesretten, siger FOA Odense formanden og peger på, at sagen i hendes øjne sagtens kunne have været håndteret anderledes.

- Mange af medarbejderne på tale er oppe i årene, og der er trods alt tale om et mindre antal, så jeg mener godt, det her kunne gøres anderledes. Man kunne for eksempel give folk et såkaldt udligningstillæg som kommende lønstigninger udhuler. De metoder findes, siger Nina Skov-Lauridsen, der i øvrigt undrer sig over, at der samtidig med fyringerne er ansat to nye serviceledere.

- Hvorfor det? Så skal man jo finde flere penge i besparelser, når man samtidig ansætter nogle nye ledere til dem, der nu bliver sat ned i løn, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce