Annonce
Middelfart

Paw Nielsen forlod budgetforhandlingerne endnu en gang: - Man kan godt prioritere borgerne endnu mere

Tidligere Enhedslisten-mand og nuværende byrådsrepræsentant for Tværpolitisk Anstændighed, Paw Nielsen, begrunder her, hvorfor han ikke er med i budgetforliget. Arkivfoto: Kim Rune
Tværpolitisk Anstændighed valgte at træde ud af budgetforhandlingerne. Paw Nielsen ser gode ting i aftalen, men også grundlæggende mangler.

Nordvestfyn: - Der er mange gode ting i det her. Men man kan godt prioritere borgerne endnu mere, end man gør.

Sådan siger Paw Nielsen, efter hans parti Tværpolitisk Anstændighed fredag trak sig fra budgetforhandlingerne, kort før forliget landede.

Budgetaftalen sender blandt andet 67 millioner ekstra kroner til velfærdsområderne i 2022, så der kommer flere penge til normering i ældreplejen og i daginstitutionerne. Men det kunne altså have været endnu mere, mener Paw Nielsen.

Annonce

- Jeg mener, at man sagtens kunne tage en-to procent af administration- og ledelsesniveauet og bruge på kernevelfærden. Man kunne også kigge på jobcentret. Vi har færre og færre ledige, men har vi tilpasset det i forhold til sagsbehandlere, spørger han og henviser til, at der i august blev ansat to ekstra medarbejdere, som der også er sat penge af til i forliget.

Derudover er der nogle enkelte nedslag, hvor Paw Nielsen heller ikke er tilfreds. For eksempel havde han gerne set, at der blev sat et helt årsværk af til ansættelsen af en borgerrådgiver. I forliget blev der kun sat et halvt årsværk af.

Vil af med puljesystem

Han mener også, at det er forkert, at man har besluttet, at man på socialområdet sparer 300.000 kroner ved at gå over til puljetøj som følge af en ny indkøbsaftale. De ansatte i sektoren har nu deres egne pakker med arbejdstøj, men fremover skal de altså deles om puljer af arbejdsuniformer.

Jeg mener, at man sagtens kunne tage en-to procent af administration- og ledelsesniveauet og bruge på kernevelfærden.

Paw Nielsen, byrådsmedlem, Tværpolitisk Anstændighed

Grundlæggende mener Paw Nielsen også, at hele systemet med at have puljer, som eksempelvis skoler kan søge, når de ønsker at bruge penge på indsatser, er forfejlet. Han mener, at skoler, daginstitutioner, plejehjem og andre selv skulle have lov at forvalte dem.

- Det mener jeg også i forhold til Folketinget, hvor man laver en ældremilliard og en pulje til minimumsnormeringer. Afsæt i stedet de her penge, og så skal de nok finde ud af det ude kommunerne, og de skal nok finde ud af det ude i de decentrale enheder i kommunerne. Det skal ikke detailstyres. Det er at sætte spørgmålstegn ved, om de decentrale enheder selv kan finde ud af det, siger Paw Nielsen.

Paw Nielsen forlod også budgetforhandlingerne sidste år, hvor han var medlem af Enhedslisten. Dengang skete det, fordi han var imod at sætte 25 millioner ind på kommunens bankbog fremfor at bruge dem på velfærd.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce