Annonce
Middelfart

Paw har mærket presset efter budgetforlig

Enhedslistens Paw Nielsen kunne fortælle, at op mod 30 vælgere har henvendt sig til ham i den forgangne uge for at diskutere til budgetforlig, som Paw Nielsen har valgt at gå med i. Et forlig, der bringer besparelser for 38 millioner kroner næste år. Foto: Kim Rune

Enhedslistens Paw Nielsen satte på mandagens førstebehandling af årets budget en streg under, hvorfor partiet er med i forliget. Men han kunne samtidig berette om op mod 30 kritiske borgerhenvendelser, siden forliget blev kendt for en uge siden.

Nordvestfyn: Han var næstsidst i talerækken af partier, da Middelfart Byråd mandag aften førstebehandlede det budget, som samtlige partier for en uge siden indgik forlig omkring.

Men Enhedslistens Paw Nielsen kunne berette, at han siden forliget har stået forrest i skudlinjen fra sit eget bagland.

- Jeg har aldrig fået så mange borgerhenvendelser, som i år. Omkring 30 på en uge, og de har alle været sure, sagde han.

Paw Nielsen sidder på Enhedslistens eneste mandat i Middelfart Byråd, og det er tredje gang, han lægger stemme til et forlig. To gange har han valgt at stå udenfor.

- Men når vi i Enhedslisten - og det gælder også mit partibagland - er glade for at være med i årets forlig, så skyldes det først og fremmest, at vi investerer på skoleområdet, og at vi gør det, inden vi så henter en potentiel besparelse. Det er vi meget tilfredse med, siger Paw Nielsen.

Middelfart Byråd har haft til opgave at finde besparelser på 38 millioner kroner, og det er lykkedes - blandt andet ved hjælp af manglende prisfremskrivelse, hvilket betyder færre penge at købe ind for i de mange kommunale institutioner det kommende år.

Annonce

Et budget med blandede farver

Men pengene er fundet, og mandag aften skiftedes partierne så til at rose processen og tage æren for, at besparelser på Strib Tandklinik, nattevagter på plejecentrene og mindre rengøring hos ældre var blevet fjernet fra budgetforslaget. Og så prøvede såvel Mikkel Dragmose-Hansen (SF) som Morten Weiss-Pedersen (K) at gøre det til et henholdsvis rødt og blåt budget, inden borgmester Johannes Lundsfryd skar blidt igennem til sidst.

- Skal vi ikke bare sige, at det er et Middelfart Kommune-budget, sagde han.

Budgettet bliver formelt godkendt på 2. behandlingen 8. oktober i byrådssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce