Annonce
Fyn

Pavillon til 600.000 kroner skal få ledige i job på OUH-byggeplads

En pavillon skal sikre, at entreprenøren på Nyt OUH har let adgang til uddannelsesinstitutioner, fagforeninger og jobcentre.Foto: Kim Rune
Region Syddanmark har afsat 600.000 kroner til at købe en pavillon, som skal være med til at sikre ledige job i forbindelse med byggeriet af Nyt OUH. Pavillonen skal huse initiativet Byg til Vækst, der forsøger at bringe ledige i job eller uddannelse.

Nyt OUH: En 600.000 kroner dyr pavillon skal nu sikre, at byggeriet af Nyt OUH veksles til, at flere ledige kommer i job.

Region Syddanmark indgik i 2017 en aftale med Byg til Vækst, der er et samarbejde mellem fynske kommuner og arbejdsmarkedets parter, om at flytte ledige fra arbejdsløshed til uddannelse og beskæftigelse i forbindelse med opførelsen af Nyt OUH. Samarbejdsaftalen sikrer entreprenør og underentreprenører én indgang til jobcentre, fagforeninger og uddannelsesinstitutioner. Nu har et enigt regionsråd afsat 600.000 kroner til en pavillon, som folkene i Byg til Vækst kan være i. Fra pavillonen kan medarbejdere fra Byg til Vækst, uddannelsesinstitutioner og fagforeninger være i tæt kontakt med de virksomheder, der er i gang på byggepladsen, om at bringe ledige i arbejde og uddannelse.

- Selvfølgelig skal vi bruge så stort et byggeri som Nyt OUH til at bringe ledige i uddannelse og beskæftigelse. Derfor er jeg meget glad for, at vi med en pavillon kan give Byg til Vækst bedre mulighed for at være på selve byggepladsen og hele tiden have fingeren på pulsen i forhold til at hjælpe ledige, elever og andre, siger formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), i en pressemeddelelse.

Annonce

Nyt OUH

Nyt OUH skal stå færdigt i slutningen af 2022.

Selve byggefeltet er 860.000 kvadratmeter. Det svarer til 120 fodboldbaner.

Den somatiske del af sygehuset, altså den del der har at gøre med fysiske sygdomme, bliver 224.000 kvadratmeter stort. Det svarer til 280 parcelhusgrunde på 800 kvadratmeter.

Og endelig bliver psykiatrisygehuset på 26.000 kvadratmeter svarende til 32,5 parcelhusgrunde.

Skejby Sygehus er lige nu det største nybyggede sygehus med i alt 223.000 kvadratmeter, men det bliver altså overgået af Nyt OUH i slutningen af 2022.

Klar i november

I pavillonen vil der være kontor, mødelokaler, køkken og toilet og placeres ved indgangen til byggepladsen. Pavillonen skal efter planen stå klar i november. 28. august gik den italienske entreprenør JV CMB/Itinera i gang med at bygge første etape af Nyt OUH.

Ifølge Region Syddanmark vil byggepladsen de kommende år være en af Danmarks største med op mod 1500 bygningsarbejdere i de travleste perioder. Det nye supersygehus forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce