Annonce
Fyn

Pavillon til 600.000 kroner skal få ledige i job på OUH-byggeplads

En pavillon skal sikre, at entreprenøren på Nyt OUH har let adgang til uddannelsesinstitutioner, fagforeninger og jobcentre.Foto: Kim Rune
Region Syddanmark har afsat 600.000 kroner til at købe en pavillon, som skal være med til at sikre ledige job i forbindelse med byggeriet af Nyt OUH. Pavillonen skal huse initiativet Byg til Vækst, der forsøger at bringe ledige i job eller uddannelse.

Nyt OUH: En 600.000 kroner dyr pavillon skal nu sikre, at byggeriet af Nyt OUH veksles til, at flere ledige kommer i job.

Region Syddanmark indgik i 2017 en aftale med Byg til Vækst, der er et samarbejde mellem fynske kommuner og arbejdsmarkedets parter, om at flytte ledige fra arbejdsløshed til uddannelse og beskæftigelse i forbindelse med opførelsen af Nyt OUH. Samarbejdsaftalen sikrer entreprenør og underentreprenører én indgang til jobcentre, fagforeninger og uddannelsesinstitutioner. Nu har et enigt regionsråd afsat 600.000 kroner til en pavillon, som folkene i Byg til Vækst kan være i. Fra pavillonen kan medarbejdere fra Byg til Vækst, uddannelsesinstitutioner og fagforeninger være i tæt kontakt med de virksomheder, der er i gang på byggepladsen, om at bringe ledige i arbejde og uddannelse.

- Selvfølgelig skal vi bruge så stort et byggeri som Nyt OUH til at bringe ledige i uddannelse og beskæftigelse. Derfor er jeg meget glad for, at vi med en pavillon kan give Byg til Vækst bedre mulighed for at være på selve byggepladsen og hele tiden have fingeren på pulsen i forhold til at hjælpe ledige, elever og andre, siger formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), i en pressemeddelelse.

Annonce

Nyt OUH

Nyt OUH skal stå færdigt i slutningen af 2022.

Selve byggefeltet er 860.000 kvadratmeter. Det svarer til 120 fodboldbaner.

Den somatiske del af sygehuset, altså den del der har at gøre med fysiske sygdomme, bliver 224.000 kvadratmeter stort. Det svarer til 280 parcelhusgrunde på 800 kvadratmeter.

Og endelig bliver psykiatrisygehuset på 26.000 kvadratmeter svarende til 32,5 parcelhusgrunde.

Skejby Sygehus er lige nu det største nybyggede sygehus med i alt 223.000 kvadratmeter, men det bliver altså overgået af Nyt OUH i slutningen af 2022.

Klar i november

I pavillonen vil der være kontor, mødelokaler, køkken og toilet og placeres ved indgangen til byggepladsen. Pavillonen skal efter planen stå klar i november. 28. august gik den italienske entreprenør JV CMB/Itinera i gang med at bygge første etape af Nyt OUH.

Ifølge Region Syddanmark vil byggepladsen de kommende år være en af Danmarks største med op mod 1500 bygningsarbejdere i de travleste perioder. Det nye supersygehus forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce