Annonce
Bagsiden

Paul beder om hjælp: Hvordan så min morfar ud?

Postkort med motiv fra Onkel Peters Vinstue. Men findes der et billede af indehaveren selv? spørger hans oldebarn.
Læser efterlyser billede af sin biologiske morfar, der af andre er kendt som onkel Peter.

Efterlysning: - Min mor er vokset op som adoptivbarn, og jeg er derfor først for nylig blevet bekendt med hendes biologiske far. Han lyder til at have været en spændende mand. Jeg har ingen billeder af ham og vil derfor gerne spørge, om nogle læsere har.


Han lyder til at have været en spændende mand

Paul Lind, barnebarn til "Onkel Peter"


Annonce

Sådan skriver Paul Lind, som bor i Odense. Hans morfar hed Niels Peter Jørgensen (1866-1917) og var kendt for sin vinstue.

- Hans vinstue hed Passage-vinstuen, men er nok mest kendt under navnet Onkel Peters Vinstue. Han har muligvis haft denne vinstue fra 1911 og havde den i hvert fald, da han døde i 1917. Her skulle blandt andet være lavet nogle dekorationer af en lokal kunstner samt af Storm P.

Fjernet af avisen

Paul Lind har i gamle aviser fundet to forskellige adresser for vinstuen, på Jernbanegade og på Vestergade, og begge adresser kan være rigtige.

Vi har kontaktet forfatter og terapeut Torben Madsen, Odense, fordi han har skrevet bøgerne "Hvor gik vi hen - når vi gik ud" om Odenses listige steder gennem tiderne. Og han er ikke i tvivl: Onkel Peters Vinstue lå skråt over for Franck A. Det vil sige på Jernbanegade. Og så har der nok været en passage til Vestergade.

Bygningen i Jernbanegade er det gamle bladhus, hvor Fyens Stiftstidende havde hovedsæde indtil 1988. Og netop dén avis er skyld i, at Onkel Peter forsvandt fra gadebilledet.

Annonce

Trykkeriet skulle udvide

Efter Niels Peter Jørgensens død blev vinstuen overtaget af K.J. Madsen og senere Chr. Kragh. De oplysninger har Paul Lind fundet i gamle aviser.

Blandt andet i Fyens Stiftstidende, som i 1958 skulle udvide sit trykkeri. Det kunne kun lade sig gøre ved at nedlægge vinstuen, så der blev plads til de store trykkemaskiner.

Godt det samme, for journalister, typografer og værtshus på samme matrikel har nok aldrig været verdens sundeste kombination.

Annonce

Postkort fra Peter

- Jeg er interesseret i alle oplysninger om både personen Niels Peter Jørgensen og Onkel Peters Vinstue eller Passage-vinstuen, skriver Paul Lind, som har et postkort, han fik mailet af et oldebarn til "Onkel" Niels Peter Jørgensen.

- Han har gennem slægtsforskning fundet frem til, at min mor og hans morfar var halvsøskende. Med hver sin mor, men med Niels Peter Jørgensen som fælles far.

Oplysninger mailes til Paul Lind på: iplind@hotmail.com

Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce