Annonce
Indland

Patrulje anholder eftersøgt knivrøver

En 41-årig mand fra Odense blev lørdag formiddag identificeret som manden bag et røveri mod en Dagli' Brugs fredag aften - allerede lørdag eftermiddag blev han så anholdt uden dramatik, da en patrulje opdagede den formodede gerningsmand.

Det tog ikke Fyns Politi mange timer at finde frem til den formodede gerningsmand bag et knivrøveri mod Dagli' Brugsen i Odense M fredag aften, da man først havde identificeret ham.

- Ud fra billederne fra overvågningsvideoen i forretningen får vi ham identificeret lørdag formiddag, og de billeder får vi ud til vores patruljer med det samme, fortæller vagtchef Ehm Christensen.

Der var tale om en 41-årig mand fra misbrugsmiljøet i Odense, så politiet vidste, hvor man skulle lede, siger vagtchefen.

- Der er en patrulje, der opdager ham på Vagtstien i Odense allerede klokken 14.30, og han bliver anholdt og taget med herind. Det foregår uden nogen form for dramatik, siger vagtchefen.

Ud fra overvågningsbillederne i butikken, formoder politiet, at det var den 41-årige, der fredag aften med en kniv truede sig adgang til kassen i Dagli' Brugsen på Skovsbovænget i Odense M. Lidt efter 20.00 kom en mand ind i butikken med en køkkenkniv og truede personalet, hvorefter han forsvandt med et bundt sedler, han selv tog fra kassen. Han flygtede fra stedet på en cykel, men blev altså fanget af forretningsovervågningskameraer.

Den 41-årige bliver nu sigtet for røveri og bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i morgen, lyder det fra vagtchef Ehm Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce