Annonce
Indland

Patrulje anholder eftersøgt knivrøver

En 41-årig mand fra Odense blev lørdag formiddag identificeret som manden bag et røveri mod en Dagli' Brugs fredag aften - allerede lørdag eftermiddag blev han så anholdt uden dramatik, da en patrulje opdagede den formodede gerningsmand.

Det tog ikke Fyns Politi mange timer at finde frem til den formodede gerningsmand bag et knivrøveri mod Dagli' Brugsen i Odense M fredag aften, da man først havde identificeret ham.

- Ud fra billederne fra overvågningsvideoen i forretningen får vi ham identificeret lørdag formiddag, og de billeder får vi ud til vores patruljer med det samme, fortæller vagtchef Ehm Christensen.

Der var tale om en 41-årig mand fra misbrugsmiljøet i Odense, så politiet vidste, hvor man skulle lede, siger vagtchefen.

- Der er en patrulje, der opdager ham på Vagtstien i Odense allerede klokken 14.30, og han bliver anholdt og taget med herind. Det foregår uden nogen form for dramatik, siger vagtchefen.

Ud fra overvågningsbillederne i butikken, formoder politiet, at det var den 41-årige, der fredag aften med en kniv truede sig adgang til kassen i Dagli' Brugsen på Skovsbovænget i Odense M. Lidt efter 20.00 kom en mand ind i butikken med en køkkenkniv og truede personalet, hvorefter han forsvandt med et bundt sedler, han selv tog fra kassen. Han flygtede fra stedet på en cykel, men blev altså fanget af forretningsovervågningskameraer.

Den 41-årige bliver nu sigtet for røveri og bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i morgen, lyder det fra vagtchef Ehm Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce