Annonce
Middelfart

Patrick skiftede skibsolie ud med skuespil: Pludselig stod han ved siden af kendt skuespillerinde

- Det var en meget speciel oplevelse at være med til, siger Patrick Hoé om optagelserne, der startede klokken 15.30 med en coronatest og sluttede omkring kvart i et. Foto: Frederik Johs
- Man tænker, hold da op, det er dem, man ser i fjernsynet, som man står ved siden af, siger Patrick Hoé, der er en af medarbejdere i Turbinehallen, der er statist i den første danske Netflix-film.

Middelfart: Lys - kamera - action!

Turbinehallen, der til daglig er milliardkoncernen USTC's hovedsæde i Middelfart, danner ramme om en række scener i den første danske Netflix-film, "Kærlighed for voksne", med Dar Salim og Sonja Richter i hovedrollerne.

Næsten 10 minutter af filmen foregår i den markante turbinehal, og også lokale er kommet en tur foran kameraet. En af scenerne, der skulle filmes i Turbinehallen, var en stor fest, og her havde USTC's ansatte fået mulighed for at være med som statister.

Annonce

En af dem var Patrick Bøgedal Hoé, der til daglig er administrerende direktør i datterselskabet KPI OceanConnect. For en aften byttede han olieskibe ud med skarpe projektører, rullende kameraer og en hel masse hårlak.

- Jeg fik blæst, hvad jeg selv vurderer til at være en små 36 kilo hårlak i. Det grinede vi meget af derinde, fortæller Patrick Hoé, der inden optagelserne skulle en tur i makeuppen.

Filmholdet optog scener i Turbinehallen tre dage i juni måned. Alle dage var der tale om natoptagelser. Foto: Frederik Johs

Patrick Hoé har ingen erfaring med hverken film-set eller skuespil, men det stoppede ham ikke, da muligheden for at være med bød sig. Det var en "once in a lifetime"-mulighed, som han selv beskriver det, og det var især nysgerrigheden, der trak ham fra kontoret ind foran kameraet.

- Jeg synes på et personligt plan, at det er skidespændende, siger han og uddyber:

- Det var en alletiders mulighed for at møde de her skuespillere og se, hvordan det fungerer, når de producerer en film, hvor man jo ellers bare ser resultatet.

Samtidig var det vigtigt for ham at bakke op om USTC, der har støttet produktionen med en million kroner.

Ved siden af kendt skuespillerinde

Efter turen i makeuppen blev Patrick Hoé sammen med de andre statister briefet om, hvad der skulle ske, og hvad forventningerne var til dem. Og så blev de ellers løbende kaldt ned til settet, hvor de ad forskellige omgange blev rykket rundt, indtil scenen så helt rigtig ud.

Og under sådan en omrokering endte Patrick Hoé et helt særligt sted.

- Pludselig bliver jeg stillet ved et bord, hvor Sus Wilkins står ved siden af mig, siger han om skuespillerinden, der spiller en af filmens hovedroller, og så kunne han nemt regne ud, at han nu stod i kameraets skudlinje.

- Der ville jeg lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var meget opmærksom på, hvordan jeg stod og så ud, siger han dagen efter optagelsen med et grin.

Det var kantinen i Turbinehallen, der dannede ramme for de scener, Patrick Hoé var statist i. Der var detaljer, der var ændret, men ellers lignede kantinen meget sig selv, fortæller han. Foto: Frederik Johs

Undervejs husker han blandt andet at have snakket med Sus Wilkins om kantineordningen i Turbinehallen, og han beskriver, at både hende og de andre skuespillere var søde til at snakke med statisterne undervejs og i pauserne. Men derfor kan man stadig blive en smule kulret.

- Man bliver lidt starstruck i et øjeblik og tænker: Hold da op. Det er dem, man ser i fjernsynet, man står ved siden af, siger han.

Sammen med de andre statister skulle Patrick forestille at være ansatte i et firma, der blev holdt en tale til. Løbende blev de instrueret til at reagere på bestemte steder i talen ved at grine, klappe og nikke. Så selvom han var statist, havde han stadig en rolle.

Selvom Patrick Hoé følte, at han stod meget i rampelyset ved siden af den kendte skuespillerinde, så har han ikke de store forventninger til sin egen placering på skærmen.

- Man føler, at jeg er godt nok meget på nu, og så ender det nok med, at hvis man overhovedet kan se mig, så er det nok i 33 sekunder eller sådan noget, siger statisten, der bare glæder sig endnu mere til at se den færdige film nu.

Annonce

Samvær med kollegaerne

Udover at det var en interessant oplevelse, bød optagelserne på en tiltrængt mulighed for at være socialt sammen med sine kollegaer efter en lang coronatid. Fra Patricks egen afdeling var de flere afsted sammen, og han ved, at andre afdelinger også meldte sig flere sammen.

- Udover at det var spændende at være med til de her optagelser, så var det første gang i meget lang tid, at vi har været mange samlet på tværs på grund af corona, siger han og tilføjer:

- Det er noget, vi alle sammen har savnet rigtig meget.

Medarbejdere i Turbinehallen i Middelfart fik mulighed for at tilmelde sig som statist til filmen forud for optagelserne. Foto: Frederik Johs

Samtidig var det en mulighed for at sætte ansigt på nye i koncernen, som han grundet corona ikke har haft mulighed for at lære at kende. To havde også taget deres bedre halvdel med, for at antallet af statister kom op på det, som instruktøren ønskede.

Efter mange timers optagelser lød det sidste slutsignal omkring klokken kvart i et.


Der ville jeg lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var meget opmærksom på, hvordan jeg stod og så ud.

Patrick Hoé


Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Erhverv For abonnenter

Laver enestående flyvende computer: - Vi vil udfordre kinesiske markedsgiganter

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Bagsiden

Kan du banke en gås - eller en elefant? Svenskerne kan

Annonce