Annonce
Debat

Patienter skal opleve, at sygehuse og praktiserende læger arbejder tæt sammen

Synspunkt: Spørger man den praktiserende læge, hvad der er allervigtigst for ham eller hende, så er det, at patienten får det mest optimale behandlingsforløb. Spørger man lægen på sygehuset, så er svaret det samme. Begge parter har patienten i centrum og et fælles mål om at gøre det allerbedste for ham eller hende.

Men forudsætningen for, at du som patient få en god og sammenhængende behandling, er et tæt samarbejde mellem sygehuset og den praktiserende læge – og i mange tilfælde også kommunen, som også har en række sundhedstilbud.

Derfor har de praktiserende læger fået direkte numre til sygehusenes specialister, der stiller op til faglig sparring, hvis du møder op hos lægen med komplekse symptomer. Vi har også givet de praktiserende læger mulighed for hurtigt og nemt at kunne henvise dig til de undersøgelser på sygehuset, der er nødvendige for at kunne fastslå, hvad du fejler. Sidst, men ikke mindst, forsøger vi at give lægerne grundig besked om dig, hvis du har været indlagt og bliver udskrevet. Dermed kan de sørge for, at du får den medicin og den hjælp, du har brug for.

Annonce

I Region Syddanmark er vi i det hele taget meget optaget af, hvordan vi udvikler samarbejdet mellem sygehusene og almen praksis, så det kommer til at fungere optimalt. Regionsrådet tog derfor allerede i 2020 initiativ til at gennemføre en kortlægning af sygehusenes tilbud til de praktiserende læger og en spørgeskemaundersøgelse blandt de praktiserende læger, hvor de kunne give deres mening til kende om samarbejdet med sygehusene.

Nu har vi resultatet. Hele 333 syddanske praktiserende læger har deltaget i undersøgelsen, som viser, at 73 procent af lægerne er tilfredse med samarbejdet omkring den enkelte patient, mens 64 procent er tilfredse med det generelle samarbejde med sygehusene.


Vi har med andre ord rigtig mange brugbare erfaringer, men vi mangler at få dem delt sygehusene imellem.


Men undersøgelsen viser også, at der er rum til forbedringer flere steder. Nogle sygehusenheder er for eksempel rigtig skarpe til at levere god specialistrådgivning til de praktiserende læger, mens andre er fremme i skoene, når det gælder om at lave gode faglige overleveringer om patienterne til de praktiserende læger.

Vi har med andre ord rigtig mange brugbare erfaringer, men vi mangler at få dem delt med hinanden sygehusene imellem. Det skal vi blive bedre til, så alle enheder kommer op på samme høje niveau, når det gælder samarbejdet med de praktiserende læger.

Undersøgelsen giver dog på mange områder et rigtig godt afsæt for at udvikle og forbedre samarbejdet i dialog med de praktiserende læger. Hvordan det helt konkret kan foregå, vil vi i Udvalget for det nære sundhedsvæsen kigge på i den nærmeste fremtid.

Noget af det, der glæder mig og udvalget allermest, er, at undersøgelsen viser en stor vilje hos de praktiserende læger til at styrke det faglige samarbejde – et ønske om, at vi i fællesskab gør det bedst mulige for de syddanske patienter.

Den udstrakte hånd vil vi gerne gribe her i regionen, og jeg håber, at vi i fællesskab kan finde gode løsninger på, hvordan det fremtidige samarbejde kan skrues endnu bedre sammen. Alt sammen med dig og de andre syddanske patienters ve og vel for øje.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Asbest-frygt får håndværkere til at nedlægge arbejdet på boligblokke

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Nyborg

Ældre kvinde påkørt: Cykel og rollator stødte sammen

Sydfyn

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Assens

Sønderjyde i 'prisværdig' aktion: Fik standset formodet spritbilist, der slingrede 'voldsomt' på motorvejen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Kerteminde

Fynsk vinspecialist i stor omstilling: Ansatte tre chauffører og ’omfavnede internettet’ - resultatet kom bag på dem

Annonce