Annonce
Erhverv

Patient, veninde og kollega har købt sig ind

Maj Tornøe har arbejdet sammen med Anja David Greve i snart seks år. Før det var hun en af Anjas klienter, da hun spillede for HC Odense damehold. Nu er hun medejer af ADG Fysioterapi. Arkivfoto: Trondur Dalsgaard
Maj Tornøe har været involveret med Anja David Greve og hendes fysioterapi i flere forskellige sammenhænge de seneste par år. Nu er hun blevet medejer af den blomstrende odenseanske virksomhed.

ODENSE: De første mange år blev ADG Fysioterapi langsomt bygget op, og flere og flere ansatte kom med tiden ind af døren. Men igennem det hele var det under stifter og direktør, Anja David Greves, opsyn. Det var Anja, der skulle styre alt fra økonomi til dagligdagen med patienter.

Sådan er det ikke helt længere.

1. oktober 2019 købte fysioterapeut Maj Tornøe sig ind i klinikken.

Maj og Anja havde på det tidspunkt allerede kendt hinanden i flere år. Først som terapeut og patient, senere som veninder, og siden som kolleger.

Tilbage i starten af det forgangne årti var Anja tilknyttet HC Odense (tidligere navn for Odense Håndbold, red.). Dengang var Maj Tornøe spiller i Odense, og det var derigennem Maj og Anja første gang stødte på hinanden.

- Jeg synes faktisk, det er en fantastisk historie. Jeg tænkte ikke, jeg skulle drive sådan en virksomhed her, da jeg startede alene. Jeg havde Maj som spiller, og hun blev færdig som fysioterapeut og spurgte, om ikke hun skulle starte hos mig. Jeg tænkte, "hun er sgu lidt for grøn," men hun var ihærdig, så jeg blev nødt til at prøve, fortæller Anja David Greve.

På den måde blev Maj den første ansættelse i ADG Fysioterapi.

Annonce

Naturlig beslutning

I dag er det snart seks år siden, at Anja og Maj prøvede, og nu har Maj 25 procent af ADG Fysioterapi, og det har været så naturlig en beslutning, som det kunne være.

- Jeg er ikke typen, der vil køre mig eget show. Det er fedt, at vi er fælles om det. Med Majs loyalitet, engagement og drive faldt det mig helt naturligt, for sådan noget hænger ikke på træerne, fortsætter Anja David Greve.

For Anja er det kun en bonus at have Maj med inde over nu. Nu kan flere af ledelsesbeslutningerne deles mellem de to partnere. De kan dele arbejdsopgaverne mellem sig, og det giver dem kun mere tid til at gøre det, de begge elsker højest: At arbejde med patienterne.

- Det har altid været vigtigt for mig, at jeg ikke gjorde det her på bekostning af stadig at kunne arbejde med håndværket. Det hele er jo også en læringsproces for mig. Jeg er ikke uddannet direktør, så det er også nyt, og vi skal også hele tiden lære, siger Anja, som altså nu har fået en medstuderende på skolebænken i at være ejer af en virksomhed - en fysioterapiklinik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce