Annonce
Faaborg-Midtfyn

Passionskoncert: Saxofonist spiller i Brahetrolleborg Kirke langfredag

Rasmus Fribo, der er født i sognet, giver koncert i Brahetrolleborg Kirke langfredag. Det er gratis at overvære den. Arkivfoto: Allan Høgholm

Korinth: Passionskoncert i Brahetrolleborg Kirke i Korinth langfredag om eftermiddagen er blevet en tradition.

- I år er det langfredag 19. april kl. 16, og i år medvirker saxofonisten Rasmus Fribo, som nogle vil kende fra blandt andet vores tv-gudstjenester sidste år.

Det fortæller sognepræst Ole Buhl Nielsen i en pressemeddelelse.

Rasmus Fribo evner at spille både folkemusik, klassisk og jazz og er i øvrigt født og opvokset i Brahetrolleborg Sogn.

Han spiller ved passionskoncerten sammen med Brahetrolleborg Kirkes organist Ian Heilmann.

- Musikken er lagt tilrette, så den passer til langfredags dybe temaer og indimellem læses der korte passager fra Jesus’ lidelseshistorie. Vi slutter altid med at synge "Hil dig frelser og forsoner", og det er altid et helt særligt øjeblik, fortæller Ole Buhl Nielsen.

Der er gratis adgang til koncerten. Den er arrangeret af menighedsrådene i Brahetrolleborg, Krarup samt Ø. Hæsinge, og brahetrolleborgkirke.dk er navnet på hjemmesiden. /SH

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce