Annonce
Debat

Passer vi godt nok på dem, der passer vores børn?

Synspunkt: Smitten breder sig, usikkerheden stiger, og konsekvenserne af prioriteringerne i Vollsmose er blevet tydeligere for dem, der arbejder i området. Der er en følelse af, at man overser en gruppe medarbejdere, når der planlægges teststrategi – eller mangel på samme, og når de forhold, pædagogerne i hele området står i, ikke italesættes.

Og det får mig nu til tasterne. For corona skaber mange dilemmaer, der ikke er fokus på. Sundhedsfakta er afgørende for handlingerne og strategien - men man har fuldstændig overset konsekvenserne af at gå på arbejde som pædagog i Vollsmose. Smitten buldrer derudaf, og der tales om nedlukning af hele bydelen og smittefare, som muligvis kan forhindre en genåbning af resten af byen.


Tag nu dialogen med dem, der står midt i det i stedet for at tage dialogen om dem.


Politikere i Odense Byråd diskuterer på livet løs, og smittefaren males tydeligt op, afhængig af hvor man står politisk. Men diskussionen sker hen over hovedet på de ansatte. Smitten er også i dagtilbud, og i går, fredag, blev endnu en børnegruppe sendt hjem på grund af smittetilfælde. Det kan godt være, man i byrådet kraftigt skal overveje en lukning af dagtilbud i en periode, men tag nu dialogen med dem, der står midt i det i stedet for at tage dialogen om dem.

Det skaber nemlig mange spørgsmål blandt de ansatte i institutionerne, når de ikke bliver involveret. Hvilken strategi ligger for eksempel til grund for, at børn i forårs-SFO ikke kan være på skolen med pædagogerne, men børnene kan godt sendes tilbage til dagtilbud? Jeg er helt enig i, at børneperspektivet skal vægtes højt, men hvad er forklaringen på den strategi? Og hvor i den strategi indgår hensynet til pædagogerne, der passer deres arbejde og gør alt for at passe godt på børnene?

Ja, jeg spørger bare! Og det samme gør mange af de pressede og usikre pædagoger. I BUPL Fyn får vi mange henvendelser om de personlige konsekvenser, situationen har for dem lige nu. Fordi de er ansat i Vollsmose. Private legeaftaler undgås, hvis mor eller far arbejder i bydelen. Området er i konstant fokus, og kan man dog overhovedet ses med de børn og voksne, man plejer at ses med, når man arbejder i Vollsmose? Pædagogerne, der er ansat i Vollsmose, skal jo samtidig passe på deres egne børn og familier.

Man tester hele bydelens beboere i deres hjem og lukker skolerne, mens pædagogerne i dagtilbud tager imod alle børnene fra de samme familier. De tager imod børnene med knus, kram og trøst. Præcis som det skal være. Og de gør det uden værnemidler, uden ekstra ressourcer og uden at føle sig hørt.

Spørgsmålet er: Passes der godt nok på dem, der passer på vores børn og unge?

Jeg spørger bare!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce