Annonce
Nordfyn

Passagers forklaring: 26-årig havde drukket otte-ni øl inden dødsulykke og kørte mindst 140 km/t

Ulykkesstedet på Odensevej uden for Bogense. En lægehelikopter hentede en 63-årig kvinde, der døde af sine skader mandag morgen. De to øvrige personer i samme bil blev dræbt på stedet, da en 26-årig mand påkørte dem bagfra med høj hastighed. Foto: Thomas Gregersen
En 26-årig nordfynsk mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for uagtsomt manddrab. Han nægter sig skyldig, men erkender at have kørt for stærkt inden sammenstødet søndag aften, som kostede tre personer livet.

En nordfynsk mand på 26 år skal sidde varetægtsfængslet indtil foreløbig den 27. juli. Det afgjorde en dommer ved Retten i Odense mandag eftermiddag i et grundlovsforhør.

Den 26-årige er sigtet for uagtsomt manddrab ved at have forvoldt tre personers død i en ulykke på landevejen uden for Bogense søndag aften. Han er desuden sigtet for spirituskørsel og for at have forladt ulykkesstedet.

Manden erkendte i retten at have kørt for stærkt og at være flygtet fra stedet, men nægtede sig skyldig i uagtsomt manddrab. Han nægtede også at have kørt promillekørsel.

Selv ønskede han ikke at udtale sig ved grundlovsforhøret, og hans forklaring til politiet søndag nat ved firetiden blev i stedet læst op af anklager Kirsten Flummer.

Den sigtede sad tilbagelænet med armene over kors og lyttede midt i retslokalet. Han var iført en orange t-shirt, sorte bukser og havde tjavset brunt hår og kort skæg.

Til politiet havde han fortalt, at han sammen med en kammerat fik to-tre øl på værtshuset Røde Kro i Bogense, inden de sammen kørte fra stedet ved 20.30-tiden.

Sådan skete påkørslen

Omkring klokken 20.35 søndag kom den 26-årige kørende fra Bogense i sydlig retning på Odensevej i en stor og hurtig SUV.

De tre dræbte kørte i en Citroen C4 på Assensvej og drejede til højre ud på Odensevej.

Kort efter bragede den 26-åriges bil op bag i Citroen'en, som fortsatte ud i rabatten og rullede om på taget.

Den 26-åriges bil fik skader på fronten og snurrede ved sammenstødet rundt, så den vendte i retning mod Bogense.

To af personerne i Citroen'en blev dræbt på stedet, mens den tredje døde mandag morgen af kvæstelserne.

Der var ingen vidner.

Ifølge den 26-årige kørte han 120-130 km/t. Politiet har sigtet ham for at have kørt mindst 130 km/t.

Uden for Bogense kørte der en bil ud fra Assensvej foran ham, og den 26-årige nåede ikke at tage ret meget fart af, lød det i forklaringen.

Han ved ikke, hvor stærkt han kørte, men skønner, at det var omkring 120-130 km/t på landevejen, hvor han bragede ind i den forankørende Citroen C4.

Den anden part må have undervurderet hans hastighed, læste anklageren op.

Det hele var noget lort, forklarede han søndag nat til politiet. Han gik i panik og flygtede fra stedet, efter han havde spurgt, om hans kammerat var o.k. Den anden bil var han slet ikke ovre ved. Den 26-årige løb over markerne og ringede til sin kæreste, der kom og samlede ham op.

Han vidste ikke, hvor slem ulykken var, men hans kæreste havde set flere udrykningskøretøjer.

Annonce

Passager fortalte om flere øl

Kammeraten i bilen er også blevet afhørt af politiet, og han havde en noget anden forklaring, som også blev læst højt af anklageren. Efter hans mening havde både han selv og føreren af bilen drukket otte-ni øl i løbet af eftermiddagen. De tre-fire af dem på værtshuset Røde Kro i Bogense.


Det gik alt for hurtigt. Jeg ved ikke, om han forsøgte at undvige, men pludselig sagde det bum, og vi ramte op bag i den anden bil.

Passager i bilen og kammerat til den sigtede


Så snart de var kørt ud af Bogense, havde den 26-årige gasset voldsomt op i den store firhjulstrækker. Passageren kunne ikke se speedometret, men den 26-årige fortalte ham, at de kørte 140-150 km/t.

- Det gik alt for hurtigt. Jeg ved ikke, om han forsøgte at undvige, men pludselig sagde det bum, og vi ramte op bag i den anden bil. Så sagde han farvel og løb, lød det i forklaringen til politiet.

Inden han stak af, havde den 26-årige bedt passageren om ikke at sige, hvem der kørte bilen. Men det ville passageren ikke være med til. Politiet fandt dokumenter i bilen med førerens navn, og han blev senere anholdt af to betjente.

Den 26-åriges forsvarer påpegede under grundlovsforhøret, at øllene var drukket over mange timer, og at der derfor var usikkerhed om, hvorvidt manden var havde for meget alkohol i blodet.

Dommeren troede dog på passagerens forklaring om de otte-ni øl.

- Der har været nogen spirituspåvirkning, og der er kørt alt, alt for stærkt. Bagenden på den anden bil var trykket helt op i kabinen. Der er fuldt grundlag for varetægtsfængsling, sagde dommeren, der nedlagde navneforbud af hensyn til den 26-årige.

De dræbte var i familie med hinanden. Der er tale om en 64-årig kvinde fra Vestfyn, en 37-årig mand fra København og en 63-årig kvinde fra Esbjerg.  To af dem blev dræbt på stedet, mens den tredje mistede livet af sine kvæstelser mandag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce