Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Det har været mere end almindeligt svært for Anne-Sofie Madsen at finde en vuggestueplads til hendes søn i Bellinge. Privatfoto
En lang række forældre i Bellinge er utilfredse med kommunens tilbud på børnepasningsområdet. Flere oplever at skulle tage orlov eller at få tilbud, der betyder, de skal køre deres børn til den anden ende af byen. Kommunen anerkender et "let pres".

Bellinge: Først var hun nummer et på ventelisten til en vuggestueplads - så pludselig var hun nummer fem.

Anne-Sofie Lumbye Madsen, som bor i Bellinge, ville gerne indmelde sin søn i samme daginstitution, som hendes ældste barn går i. Alternativt en, der ligger i lokalområdet. Men det har vist sig at være mere end svært.

Først lød tilbagemeldingen fra Odense Kommune, at der ville være en plads til sønnen 1. november, og det passede fint, for det er fra denne dato, hun har brug for pasning.

Annonce


Hvis vi vælger at benytte os af kommunens pladsgaranti, så bliver vi tilbudt en plads i den anden ende af byen, og det kan simpelthen ikke lade sig gøre for os. Vi har begge fuldtidsjobs, vi har kun en bil, og vores ældste barn skal jo afleveres og hentes her i Bellinge.

Anne-Sofie Lumbye Madsen


Men for nylig kom så meldingen om, at hun var dumpet ned på ventelisten og først kunne få en plads i institutionen seks måneder senere end planlagt. Alternativ kunne hun få anvist en plads i eksempelvis Vollsmose eller Åsum, som ligger henholdsvis 17 og 19 km. fra familiens bopæl.

- Hvis vi vælger at benytte os af kommunens pladsgaranti, så bliver vi tilbudt en plads i den anden ende af byen, og det kan simpelthen ikke lade sig gøre for os. Vi har begge fuldtidsjobs, vi har kun en bil, og vores ældste barn skal jo afleveres og hentes her i Bellinge, siger Anne-Sofie Lumbye Madsen.

Ikke alene

Hun er ikke den eneste, som har problemer med børnepasningen i Bellinge.

Da Anne-Sofie Lumbye Madsen onsdag efterspurgte andre i samme situation i Facebook-gruppen ”Bellinge”, væltede det ind med henvendelser fra mere end 30 frustrerede forældre:

- Vi kunne ikke få institutionspladser til vores to yngste børn, så jeg har gået hjemme i seks måneder på selvbetalt orlov. Mit ældste barn fik en plads i et børnehus, men ikke min yngste, og ventetiden bliver ved med at blive forlænget for en plads i området, fortæller Karina Brinkmann Mandrupsen.

Den mulighed havde Mehtab Gürkan dog ikke, så han tager den lange køretur til Vollsmose hver morgen:

- Vi er ved at bygge hus i Bellinge, hvorfor vi også har søgt plads her, men vi har måtte sige ja til en vuggestueplads i Vollsmose, da vi er nødt til at passe vores jobs. Vi har også søgt børnehave i Bellinge, men der får vi at vide, at vi igen skal forvente at køre til Vollsmose.

Annonce

Sure opkald giver pote

Flere forældre har dog erfaringer med, at klager og vedholdenhed kan påvirke situationen til det bedre:

- Vi oplevede, at tilstrækkelig mange sure opkald fra os til pladsanvisningen gav en plads i det børnehus, som vi ellers var blevet bedt om at glemme på grund af manglende pladser, fortæller Fie Due.

Også Karina Brinkmann Mandrupsen fik løst sine problemer med en skriftlig henvendelse:

- Vi skrev en mail til borgmesteren, og en uge efter fik vi brev om en plads i nærområdet til den yngste også, fortæller hun.

Annonce

”Let pres” på daginstitutionerne.

Ved Odense Kommunes dagtilbudsafdeling anerkender sekretariatschef, Søren Weber, at der har været det, han kalder et ”let pres” på dagtilbuddene i området. Men han mener dog ikke, at det er tale om et generelt problem:

- Det er ikke en situation, som vi finder alarmerende. Behovet i området har overgået vores prognoser en smule, men ikke i et niveau, som overskrider det, vi også ser ind i mellem andre steder i byen. Når jeg taler med mine kollegaer i pladsanvisningen, så har de godt kunne mærke et let pres på Bellinge, siger Søren Weber

Løsningen er ifølge ham, at der skal ansættes flere dagplejere.

- Vi forsøger at rekruttere flere dagplejere for at kompensere for det stigende behov, men det kræver selvfølgelig ansøgere, som allerede bor i lokalområdet.

Det svar giver Anne-Sofie Lundbye Madsen dog ikke meget for:

- Det er selvfølgelig positivt, at man vil ansætte flere dagplejere, men jeg er rystet over, at man kalder det et "let pres", når jeg har talt med rigtig mange, der har samme oplevelse som mig. Jeg synes, det lyder som et politiker-svar. Min oplevelse - og mange andres - er, at der er tale om et meget voldsomt pres.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Odense Håndbold

Før nøglekampen i Sverige i Champions League - Odense Håndbold får gensyn med en af klubbens mesterspillere

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce