Annonce
Kerteminde

Pasfall har en svær start efter coronakrise: Vi kan næsten ikke følge med

Annesofie Melgaard Pasfall forsøger at bevare optimisen, men hun synes, at det har været meget hårdt at åbne sit brasserie midt i en krisetid. Foto: Mette Louise Fasdal
Hun har 30 års erfaring fra restaurationsbranchen og har prøvet at starte noget nyt fem gange, men aldrig har Annesofie Melgaard Pasfall oplevet, at det har været så svært som nu, hvor hun lige har åbnet brasserie i Kerteminde.

Kerteminde: - Jeg har været i branchen i 30 år, og jeg har aldrig prøvet noget lignende.

5. marts åbnede Annesofie Melgaard Pasfall brasserie Langegade nr. 2 i Kerteminde, men det nye spisested i byen fik kun lov til at have åbent i nogle dage, inden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

Selv om spisestedet var velbesøgt, inden Danmark lukkede, valgte Annesofie Melgaard Pasfall at holde lukket - også for mad ud af huset.

19. maj kunne hun så igen åbne sit nye spisested, men selv om hun mærker en enorm støtte fra folk og føler sig taget godt imod, synes hun lige nu, at hun kører ud ad en vej, hvor hun samtidigt skal lægge asfalt.

- Jeg mangler simpelthen at have haft muligheden for at lægge et ordentlig fundament, inden folk begyndte at strømme til. Det har jeg ikke haft tid til, og det er utilfredsstillende for mig, forklarer hun.

- Derfor halter finpudsningen simpelthen bagud. Havde jeg fået en anden opstart, havde det slet ikke været på den her måde, siger hun og fortæller, at hun ikke er uerfaren med at etablere noget nyt.

- Jeg har prøvet det her fem gange før, men jeg har aldrig fået sådan én start.

Kun én terrasse i brug til spisning

Det dejlige sommervejr giver mange gæster til hendes brasserie, som faktisk har to terrasser, men i år vil det kun blive den terrasse, der vender ud mod Langegade, hun benytter til spisende gæster.

- Hvis vi også skal have spisende gæster i gårdhaven, kan vi ikke følge med. Det er der lige nu ikke kapacitet til, siger hun og fortæller, at folk er velkomne til at købe drikkevarer i baren og tage med sig ud i gårdhaven.

Hun understreger, at et brasserie heller ikke er en restaurant. Der er ikke den samme service, så gæsterne skal være mere selvhjulpne.

- Og det vil gæsterne også gerne. Det forstår de godt, og de ved også godt, at ting tager tid, fornemmer jeg.

Da Annesofie Melgaard Pasfall åbnede sit brasserie igen, lancerede hun også konceptet "fransk bonderet," som er ugens takeaway-ret.

- Det er noget, som folk har taget godt imod, og det forventer jeg også, at jeg vil fortsætte med at tilbyde resten af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce