Annonce
Kerteminde

Pasfall åbnede ny restaurant to uger før corona-lukning: - Det er ikke rimeligt mere

AnneSofie Pasfall i den nye restaurant på torvet i Kerteminde midt under ombygningen. Foto: Nils Svalebøg
Alle medarbejderne i restaurant Langegade nr. 2 blev fyret, da danmark lukkede. Men de fik lov til at beholde nøglerne, for der er arbejde til dem, så snart Danmark lukker op igen.

Kerteminde: Åbningen af Kertemindes nye restaurant, Langegade nr. 2, kunne næppe være sket på et mere uheldigt tidspunkt.

5. marts åbnede Annesofie Melgaard Pasfall sin restaurant på torvet i Kerteminde efter en større modernisering af lokalerne, hvor restaurant Anomia tidligere lå.

- Og jeg var meget positiv overrasket over alle de gæster, der kom, og den måde kerteminderne tog imod mig, fortæller Annesofie Pasfall.

Så kom coronaen til Danmark. Og 17. marts lukkede restauranten igen.

- Men jeg fortyder ikke noget, for jeg kunne ikke have gjort det anderledes. Vi kunne ikke have startet før på grund af ombygningen, og ellers skulle jeg have ventet til sommersæsonen, siger Annesofie Pasfall, der var tvunget til at fyre de medarbejdere, hun lige havde ansat, fordi restauranten som helt nystartet ikke kan bruge regeringens hjælpepakker.

- Jeg fyrede mine folk og sagde til dem, at hvis I gerne vil komme igen, så er der ikke nogen grund til at aflevere nøglerne eller noget som helst, for så har I job, når I kommer tilbage.

Forventer at åbne efter 10. maj

Lige nu går Annesofie Pasfall spændt og venter på regeringens forventede melding op til den 10. maj om, hvor meget i Danmark der må åbnes op.

- Jeg forventer, at jeg kan åbne igen efter 10. maj, for regeringen kan ikke blive ved med at holde landet lukket ned, siger Annesofie Pasfall.

- Når isbutikker og andre steder, hvor folk står i kø, må holde åbent, så kan de ikke blive ved med at sige, jeg skal holde lukket. De bliver nødt til at være realistiske og behandle alle lige, så nu må regeringen åbne op, siger Annesofie Pasfall, der efterlyser en strategi for, hvordan åbningen af Danmark skal foregå.

- Det har været reelt, at de lukkede Danmark ned, men det er ikke reelt, at der ikke er en strategi for, hvordan man skal lukke op igen.

- Det er ikke rimeligt mere, så nu må de lade os åbne op igen.

Annonce

Krisen kan mærkes i resten af 2020

Selvom regeringen giver restauranterne lov til så småt at åbne op i løbet af maj, regner Annesofie Pasfall med, at coronakrisen kan mærkes i resten af 2020.

- Det er jo hele vores sæson, der er smadret. Jeg forventede et overskud efter et år for en nystartet virksomhed som min, og det tror jeg ikke, jeg får.

På trods af, at hun lige i øjeblikket stadig skal betale de faste udgifter for en lukket restaurant, forsøger Annesofie Pasfall at finde de positive ting ved en svær situation.

- Jeg er sådan en type menneske, der prøver at vende tingene om til noget positivt. Jeg var lige flyttet til Kerteminde, og nu jeg haft tid til at få mig en hverdag sammen med mine børn og lære byen bedre at kende, og det er en god ting.

- Og så har jeg altså fået et wake-up-call. Jeg har en jagthund, som jeg går ture med, og jeg vidste slet ikke, hvor smuk naturen omkring Kerteminde er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce