x
Annonce
Nordfyn

Pas på vandfyldte nordfynske veje

Her, lidt uden for Bårdesø, er et af over 10 steder på Nordfyn, hvor bilisterne i disse dage skal udvise ekstra agtpågivenhed. Foto: Henrik Larsen
Mandag havde Nordfyns Kommunen på grund af den megen nedbør sat advarende skilte op på cirka 12 nordfynske veje. Og flere kommer måske til de kommende dage, fortæller Inge Andersen, leder af Vej og Park.

Nordfyn: I sine fem år som leder af Vej og Park i Nordfyns Kommune husker Inge Andersen ikke at have oplevet en tilsvarende situation.

Mandag var der på cirka 12 nordfynske veje sat advarende skilte op på grund af vand på vejen. Mandag eftermiddag holdt det endnu tørvejr, så Inge Andersen ville derfor ikke afvise, at nogle af vejene igen på det tidspunkt var blevet mulige at passere på normal vis.

- Men de lover også regn de kommende dage, så indtil videre lader vi dem stå, fortalte hun.

Fortsætter det med at regne, kan det komme på tale at sætte endnu flere skilte op. Af gode grunde kan Vej og Park ikke nonstop have pulsen på hver eneste kilometer nordfynsk vej. Derfor glæder Inge Andersen sig også over de mange vagtsomme borgere, der med tanke på trafiksikkerheden har kontaktet kommunen eller politiet for at gøre opmærksom på veje med vand.

Medarbejdere fra Vej og Park har haft en travl weekend og med til arbejdet har også hørt at sætte pumper op to steder. Ved Ringe Gadekær og et sted ved Ejlskov.

Annonce

Tak til borgerne

Som bilist skal man som altid køre efter forholdene, og Inge Andersen har heller ikke kendskab til, at vandet på vejene indtil videre har resulteret i farlige hændelser eller på anden vis haft indvirkning på den trafikale afvikling. Vej og Park følger situationen nøje og bestræber sig på at besigtige stederne med skilte en gang i døgnet.

- Jeg synes, at borgerne er gode til at tage situationen, som den er. Og samtidig at ringe til os med nyt, siger Inge Andersen og tilføjer, at man ikke behøver reagere på alle ansamlinger af vand.

- Med de ressourcer, vi har, bestræber vi os på at prioritere de steder, hvor der er mest brug for det i relation til trafiksikkerheden. Derfor vil man godt kunne finde veje, hvor der står nogle få centimeter vand, uden at der er skiltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce