Annonce
Nordfyn

Pas på smitte: Armtag breder sig i supermarkeder

Ved at bruge underarmen i stedet for hånden til at åbne køleskabet undgår man at overføre eventuel smitte til ansigtet bagefter. Privatfoto
Trio Line Holding med adresse på Dallund Slot har sat coronavenligt "håndtag" i produktion, så køledisken kan åbnes med armen i stedet for med hånden.

Søndersø: Dejligt at slippe for at bruge hånden til at åbne låget i køledisken og dermed også slippe for tanken om, at kunden før dig måske var corona-smittet.

Reaktioner som denne møder ingeniør Kristian Rasmussen, når han er rundt i supermarkeder primært på Sjælland og i Københavns-området for at montere armtag på kølediske og køleskabe, der gør det muligt for kunderne at åbne låget og døren til de kolde varer ved at bruge armen i stedet for hånden.

Armtag, som det coronavenlige håndtag hedder, er udviklet gennem firmaet Trio Line Holding ApS, der også ejer Dallund Slot, hvor selskabet har adresse.

I begyndelsen blev armtag 3D-printet, fordi det så var lettere at ændre på produktet efter respons fra kunderne.

- Og vi har ændret flere gange undervejs. For eksempel fylder armtag til køleskabene nu mindre end de første, og de er blevet mere rengøringsvenlige med færre overflader, fortæller Kristian Rasmussen, der har udviklet den corona-inspirerede metode til at undgå at røre ved en smitteinficeret flade med hånden, der kort efter måske lige rører øjne eller næse.


Vi har ændret flere gange undervejs. For eksempel fylder armtag til køleskabene nu mindre end de første, og de er blevet mere rengøringsvenlige med færre overflader.

Kristian Rasmussen


I dag bliver Trio Lines armtag produceret i stål på virksomheden BSM i Bjerringbro, og de er blandt andet monteret i et par Meny-butikker, et par Kvickly-butikker og hos en bager i København.

Annonce

Bedre end handsker

Armtag har også fået rosende ord med på vejen af en af corona-tidens mest profilerede viruseksperter, Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Universitet

- Jeg tror, at armtag er bedre end handsker. Problemet med handsker er nemlig, at når de først er på, så bruger man dem, som om de var hænder. Handskerne kommer op til næsen, munden og så på varerne. Det vil sige, at virussen og bakterier blot vil føres rundt gennem plastikhandsken i stedet for hænder, har Allan Randrup Thomsen sagt til B.T.

Også det vandrette låg på køledisken kan åbnes med et armtag. Her er det monteret i Kvickly i Nykøbing Falster. Privatfoto

Armtag er det første bud på et såkaldt sprint-projekt, der er udsprunget af, at ejerkredsen bag Dallund Slot ønsker at arbejde med nye, bæredygtige forretningskoncepter.

Kristian Rasmussen udviklede fra starten i foråret sidste år tre corona-inspirerede initiativer, der skulle evalueres efter tre måneder. Her blev det vurderet, at der var potentiale i at arbejde videre med armtag, mens de to andre produkter, en mere behagelig ansigtsmaske og et beslag til almindelige dørhåndtag, blev droppet.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce