Annonce
Fyn

Pas på i sommervarmen: Høj brandfare på hele Fyn

Brandfaren på Fyn ændres i løbet af et døgn fra at være lav til meget høj. Arkivfoto: Anders C. Østerby
I takt med at temperaturerne stiger fra dag til dag, stiger risikoen også for, at en mindre flamme kan starte en større brand.

Sommervarmen er over os, og temperaturen sniger sig i disse dage op mod de 30 grader flere steder i landet. Selv om vi endnu ikke har oplevet den massive tørke, som vi oplevede sidste år, hvor græsset skiftede farve fra grøn til gul, er der stadig tørt ude på Fyn og øerne. Og i løbet af de kommende dage bliver det endnu mere tørt.

Ifølge brandfare.dk er der i løbet af onsdagen en moderat risiko for brandfare, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flammer sjældent vil forekomme. Det gør sig primært gældende på Nordfyn og ind mod Odense, mens der på resten af Fyn kun er en lav brandrisiko.

Helt anderledes ser det ud torsdag, hvor den moderate risiko på Nordfyn og omkring Odense vil ændre sig til at være meget høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt. På resten af Fyn er brandfaren ændret fra lav til høj.

- Det er vigtigt, at man i disse dage passer ekstra godt på, hvis man skal have gang i grillen hen over weekenden. Der er utrolig tørt derude og har været det i nogle dage. Manglende vand gør, at vegetationen er rigtig tør og brænder nemt, fortæller myndighedsleder ved Beredskab Fyn, Kenny Christensen.

Annonce

Ingen afbrændingsforbud

Så har du planer om at grille pølser eller bage snobrød over bål de kommende dage, skal du være ekstra opmærksom, hvis du befinder dig i de områder, hvor brandfaren er høj eller meget høj.

Ifølge hjemmesiden brandfare.dk var der onsdag eftermiddag endnu ikke udstedt afbrændingsforbud i nogen kommuner på nær Anholt, hvor der er et permanent afbrændingsforbud. Kenny Christensen fortæller dog, at beredskabet hele tiden holder nøje øje med, om der skal udstedes forbud eller ej.

- Vi er meget observerende i øjeblikket, og kigger på summen af de anmeldelser, vi får ind. Hvis der viser sig en markant stigning i indkommende alarmer, der drejer sig om forsigtigheden ved håndteringen af ild, kan det danne grundlag for, at vi indfører forbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce