Annonce
Debat

Pas på frygten - den kan være pokkers smitsom

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Så skal jeg da lige love for, at der opstod konkurrence om at være ugens største samtaleemne. Efter en lang, grå, våd og stormfuld periode, hvor alle snakkede om vejret, blev den helt store dagsorden torsdag erobret af en smitte, der er godt i gang med at brede sig fra et kinesisk fiskemarked ud over hele kloden og nu også til Danmark.

Det er nemlig ikke kun brækkede knogler og forvredne led, man kan få med hjem fra en skiferie. En tur i den italienske sne kan også byde på en coronavirus. Og det aktiverede BREAKING-bjælken på nyhedssites og på TV2 News, som - ved en slags skæbnens ironi - selv blev til en topnyhed, da den første smittede dansker var en TV2-medarbejder hjemvendt ferie med familien.

At den nye virus beslaglægger sendeflader og forsider, er både naturligt og relevant. Myndighederne tager nemlig coronaens ankomst til Danmark tindrende alvorligt. Det samme gør vi på Fyens Stiftstidende. Derfor har vi leveret en dækning, hvor vi særligt har haft en mission for øje: Vi vil gøre dig klogere på, hvordan du skal forholde dig til coronavirus. Og vi gør os umage med at tydeliggøre, at en coronavirus medfører symptomer som en forkølelse eller en influenza.

Derfor er der god grund til at advare mod en epidemi af ubegrundet panik og frygt. Den slags kan nemlig være pokkers smitsom. Ligesom snotnæser, halsbetændelser og alt det andet skidt, der trives særligt godt på denne grå, våde og stormfulde tid af året.

Så husk venligst at vaske hænderne grundigt og hoste i ærmet, så du ikke utilsigtet kommer til at dele noget ubehageligt med andre.

Som det skete for Socialdemokratiet, da regeringens spinmaskine sidste weekend kom til at sende en fortrolig mail til en journalist. Den indeholdt drejebogen, der beskriver et angreb mod Venstre midt i forhandlingerne om udligningsreformen. Af mailen fremgik det også, hvordan der skulle arbejdes på at få ministre med på læsermøder i forskellige medier. Forsvarsminister Trine Bramsen skulle ifølge planen forsøge at komme i nærkontakt med Fyens Stiftstidendes læsere.

Ministeren er noget så velkommen. Så længe det altså er os, der sætter dagsordenen. Og med den lækkede mail, det forgiftede forhandlingsklima og udfordringerne i udligningsreformen er der nok at snakke om, når vi åbner Café Stiften den 19. marts. Trine Bramsen har takket ja til invitationen. Du er også velkommen. Så hold øje med annoncen for Café Stiften.

God weekend

Coronavirus - sådan skal du forholde dig

Torsdag fik Danmark det første konstaterede tilfælde af coronavirus - i lægetermer: 2019-nCoV. Her kan du læse en række af Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring sygdommen.

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Enkle og velkendte forholdsregler er vigtige, siger overlæge på OUH Svend Stenvang Pedersen. Sund fornuft og god håndhygiejne holder dig rask. Læs lægens råd her

Gårdejers mark svømmer over flere gange om året, og han peger på kommunen som ansvarlig

For landmand Christian Christensen i Ejby er regnen ikke alene træls. Den sætter hans marker under vand, og det koster ham penge. Læs historien her

Dagmar født i stationcar i OUH's p-hus: - Vi skulle have parkeret foran og sagt skide være med den bøde

Det gik pludselig meget stærkere med fødslen, end et par fra Blommenslyst havde forventet. På anden sal i OUH's p-hus kunne moren ikke bevæge sig, og tililende jordemødre hjalp hende med at føde i bagagerummet på familiens stationcar. Læs om Dagmars dramatiske ankomst til verden her

Midt i en spinkrig: Trine Bramsen kommer til debatmøde 19. marts

Midt i spinkrig om udligningsreformen takker forsvarsminister Trine Bramsen ja til at møde de fynske læsere til en samtale om, hvordan der kan rettes op på et skævt Danmark og et skævt forhold mellem politikere og vælgere. Læs mere her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce