Annonce
Ugens Bedste

Pas på frygten - den kan være pokkers smitsom

Annonce

Så skal jeg da lige love for, at der opstod konkurrence om at være ugens største samtaleemne. Efter en lang, grå, våd og stormfuld periode, hvor alle snakkede om vejret, blev den helt store dagsorden torsdag erobret af en smitte, der er godt i gang med at brede sig fra et kinesisk fiskemarked ud over hele kloden og nu også til Danmark.

Det er nemlig ikke kun brækkede knogler og forvredne led, man kan få med hjem fra en skiferie. En tur i den italienske sne kan også byde på en coronavirus. Og det aktiverede BREAKING-bjælken på nyhedssites og på TV2 News, som - ved en slags skæbnens ironi - selv blev til en topnyhed, da den første smittede dansker var en TV2-medarbejder hjemvendt ferie med familien.

At den nye virus beslaglægger sendeflader og forsider, er både naturligt og relevant. Myndighederne tager nemlig coronaens ankomst til Danmark tindrende alvorligt. Det samme gør vi på Fyens Stiftstidende. Derfor har vi leveret en dækning, hvor vi særligt har haft en mission for øje: Vi vil gøre dig klogere på, hvordan du skal forholde dig til coronavirus. Og vi gør os umage med at tydeliggøre, at en coronavirus medfører symptomer som en forkølelse eller en influenza.

Derfor er der god grund til at advare mod en epidemi af ubegrundet panik og frygt. Den slags kan nemlig være pokkers smitsom. Ligesom snotnæser, halsbetændelser og alt det andet skidt, der trives særligt godt på denne grå, våde og stormfulde tid af året.

Så husk venligst at vaske hænderne grundigt og hoste i ærmet, så du ikke utilsigtet kommer til at dele noget ubehageligt med andre.

Som det skete for Socialdemokratiet, da regeringens spinmaskine sidste weekend kom til at sende en fortrolig mail til en journalist. Den indeholdt drejebogen, der beskriver et angreb mod Venstre midt i forhandlingerne om udligningsreformen. Af mailen fremgik det også, hvordan der skulle arbejdes på at få ministre med på læsermøder i forskellige medier. Forsvarsminister Trine Bramsen skulle ifølge planen forsøge at komme i nærkontakt med Fyens Stiftstidendes læsere.

Ministeren er noget så velkommen. Så længe det altså er os, der sætter dagsordenen. Og med den lækkede mail, det forgiftede forhandlingsklima og udfordringerne i udligningsreformen er der nok at snakke om, når vi åbner Café Stiften den 19. marts. Trine Bramsen har takket ja til invitationen. Du er også velkommen. Så hold øje med annoncen for Café Stiften.

God weekend.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce