Annonce
112

Pas på: Farligt bedøvelsesmiddel til heste stjålet i Morud

Stærkt bedøvelsesmiddel, der normalt bruges til heste, er blevet stjålet fra et dyrehospital. Foto: Annelene Petersen, Ritzau Scanpix
Fyns Politi advarer, efter at der er stjålet ketamin ved indbrud på Højgård Hestehospital.

Morud: "Vær på vagt. Det er stærkt bedøvende og farligt". Sådan lyder advarslen fra Fyns Politi, efter at der natten til torsdag (16.1) har været indbrud på Højgård Hestehospital i Morud.

Ved indbruddet blev der stjålet 24 gange 50 ml ketamin, der bruges som bedøvelsesmiddel til blandt andet heste.

- Men heste vejer altså noget mere end mennesker, siger direktør på hestehospitalet Simon Vølund, der derfor også understreger, at stoffet er farligt for mennesker.

Ketaminen blev opbevaret på hestehospitalets apotek, og tyven eller tyvene er kommet ind ved at bryde et dørparti op.

Torsdag formiddag var Fyns Politi til stede på hestehospitalet og i gang med at sikre sig spor. På det tidspunkt var der stadig ikke helt overblik over, om der er forsvundet andet ved indbruddet.

- Men det ser ikke sådan ud, siger direktør Simon Vølund.

Ketamin bruges af nogle som et rusmiddel. Stoffet har kraftige hallucinogene virkninger på mennesker, der for eksempel ser ting eller hører lyde, der ikke eksisterer i virkeligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce