Annonce
Odense

Partierne ønsker vækst og velfærd

Onsdag den 9. oktober vil byrådssalen blive fyldt af budgetsnak. Men hvad vil politikerne helst bruge pengene på? Foto: Vibeke Volder
Hvad er vigtigst for byrådets partier forud for de kommende budgetforhandlinger? Vi har spurgt de politiske ordførere og rådmænd, hvilke ambitioner de går ind til forhandlingerne med.

Brødtekst

Abdirashid Abdi (AL)

Abdirashid Abdi. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Vi går til budgetforhandlingerne med en række ting. Vi er blandt andet optaget af, at FN's verdensmål bliver en del af budgettet, og at vi har fokus på, at vi får en grøn by. Der er for eksempel mange muligheder for at øge biodiversiteten i byen. Vi er også klar over, at demografien presser, så vi er enige i de omprioriteringer, der allerede er lavet, men det er også vigtigt at undersøge tingene grundigt, inden vi beslutter os endeligt.

Jane Jegind (V)

Jane Jegind. Arkivfoto

- Det vigtigste for os er at skabe et budget i balance. Vi skal både sikre, at vi har et grundlag for vækst med erhvervstiltag, sikre velfærden og have fokus på miljøet, fællesskaberne og kulturen. Jeg vil ikke pege på et enkelt tiltag eller projekt, for det er et 12 milliarder kroner stort budget for alvorligt til. Balancen er vigtig for, at vi i fremtiden også kan have en by, vi er stolte af.

Søren Windell (K)

Søren Windell. Arkivfoto

- Vi er nødt til at søge for, at vi bliver ved med at have råd til de ting, vi gerne vil. Vi skal holde fast i væksten, så der også i fremtiden er arbejdspladser i Odense. Det er den måde, vi får råd til alt det, vi også gerne vil. Der er også behov for at gøre noget særligt for de ældre, der har slidt hele livet og sørge for, at de har ordentlige vilkår, og vi bør også se på de handicappedes vilkår.

Christel Gall (DF)

Christel Gall. Arkivfoto

- Der er nogle ting fra kataloget af besparelser, vi gerne vil have ud, nu hvor økonomien ser lysere ud. Vi synes ikke, at de Samvirkende Idrætsklubber, SIKO, skal beskæres og heller ikke Odense Musikskole eller Odense Zoo. Det er små ting, som gør nogle gode ting for byen og borgerne, og det koster ikke meget i forhold til, hvor meget de bidrager med. Der er også behov for et løft i ældreplejen og på handicapområdet.

Brian Dybro (SF)

Brian Dybro. Arkivfoto

- Lige nu er der mange bolde i luften, og selv om der er nogle penge at gøre med, så er det jo ikke mange i en stor by som Odense, hvor vi samtidig har nogle rigtig store udfordringer. SF ønsker at købe nogle enkelte besparelser tilbage som for eksempel alkoholbehandlingen og nogle tiltage på børne- og ungeområdet. Nogle steder er der behov for at gøre tingene anderledes, og det kræver nogle investeringer de første par år.

Reza Javid (EL)

Reza Javid. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Enhedslisten er optaget af, at vi får et socialt afbalanceret budget, som også gerne må være grønt. Klimaet og miljøet bør der også tages hensyn til i det kommende budget. Der er også nogle af omprioriteringerne, vi er meget skeptiske over for, men jeg vil ikke pege på nogen specifikt. Det vil vi komme nærmere ind på, når vi er længere med processen.

Susanne Crawley Larsen (R)

Susanne Crawley Larsen. Arkivfoto

- De forslag Det Radikale Venstre kommer til budgetforhandlingerne med handler om at fremtidssikre byen. De handler for eksempel om at mindske ulighed i byen og om at sikre et bæredygtigt grønt erhvervsliv, som vækster. Vi vil gerne blive ved med at være en by, vi godt kan lide at bo i. Vi har nogle forslag, som fastholder borgerne i byen og tiltrækker nye. I det store hele ønsker vi at fastholde de omprioriteringer, vi er blevet enige om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce