Annonce
Indland

Partier vil forbyde kørsel på Storebæltsbroen ved kraftig blæst

Storebæltsbroen var mandag lukket i flere timer, efter at en vogn på en lastbil væltede over midterrabatten.

Venstre, DF og Enhedslisten vil se på forbud mod kørsel på Storebæltsbroen, når det blæser kraftigt.

Der skal være helt klare regler for, hvornår vindfølsomme køretøjer som lastbiler og campingvogne må krydse Storebæltsbroen.

I dag bliver de frarådet at køre over broen ved kraftig blæst, men fremover skal der i højere grad være forbud, så chaufføren ikke selv skal lave vurderingen.

Sådan lyder det fra flere partier i Folketinget, efter at Storebæltsbroen mandag var lukket fire timer, fordi en tom vogn på en lastbil væltede over midterrabatten.

- Jeg vil forhøre mig hos transportministeren, om vi skal arbejde mod et forbud, siger Kim Christiansen, der er transportordfører hos Dansk Folkeparti, til Berlingske.

- Det kræver ikke meget mere, end at en politibil kører ned og stopper vindfølsomme køretøjer ved en given vindstyrke, siger han.

Op til mandagens uheld frarådede myndighederne kørsel over Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

Hos Enhedslisten er transportordfører Henning Hyllested også åben for at stramme kravene og indføre et forbud.

Han mener ikke, at beslutningen skal ligge hos den enkelte lastbilchauffør.

- Der er chauffører, der tager chancen. Det kan jeg godt forstå, for de kan være pressede.

- De skal nå en deadline, der er køre- og hviletidsregler, og der er en arbejdsgiver, som presser på i den anden ende.

- Mere klare regler vil være en hjælp for chaufførerne. Det tager presset af dem, siger Henning Hyllested.

Som reglerne er i dag, fraråder myndighederne vindfølsomme køretøjer at krydse broen ved stiv kuling og stormende kuling, hvor det blæser henholdsvis 15 og 20 meter per sekund.

De forbydes at køre over broen, hvis der er storm, hvor det blæser mere end 25 meter per sekund.

Hos Venstre er transportordfører Kristian Pihl Lorentzen også åben for at se på reglerne. Det siger han til TV2 News.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil drøfte sagen med partierne i Folketinget.

- Jeg har noteret mig ønsket om at undersøge reglerne for høje og vindfølsomme køretøjers trafik på Storebæltsbroen nærmere, og jeg vil derfor drøfte spørgsmålet med Folketingets transportordførere snarest, siger han i en skriftlig kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce