Annonce
Odense

Partier vil fjerne gratis entré til havnebadet

Lørdag formiddag klokken 11 stod en længere kø parat til at hoppe i klorvandet i havnebadet.

Tanken om at tage entré til havnebadet er ikke fjern for visse partier. Resten af året som minimum forbliver det dog gratis.

Louise Ladegaard Møller, 33, læge: - Jeg ville måske komme en gang imellem, men ikke så tit. Vi bor i Skibhus og har en 4-årig med herned - i forhold til ham er det fint, at vi nogle gange kan nøjes med at være her 10 minutter. Det kommer vi ikke til at gøre, hvis de tager entré.

Amalie Svensson, 19, studerende: - Stranden er ikke langt væk, og den er gratis. Men jeg synes bare, det er så fedt hernede, at man slipper for alt det sand. Så jeg ville nok komme alligevel, selvom jeg ville synes, det var ærgerligt at kræve penge.

Stod det alene til Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, så ville det blive nødvendigt at hive pungen op af lommen, hvis man ville ind at bade i Odense Havnebad.

Havnebadet har, på trods af det meget omskiftelige, danske sommervejr, i løbet af juli trukket tusinder af mennesker ned til havnen.
I weekenden stod folk i kø i op mod 20 minutter til en dukkert, fordi den maksimale kapacitet på 300 ad gangen var nået, og siden åbningen 1. juli har der været mere end 17.000 gæster, viser nye tal.

En tur i en af kommunens fem svømmehaller eller friluftsbadet koster 36 kr. for en voksen og 18 kr. for et barn.

- Det er unfair konkurrence, og det siger sig selv, at der kommer mange, når noget er gratis. Jeg er fortaler for at der skal betales entré, siger Pernille Bendixen, DF.

Byrådet har sat 2,7 mio. kr. af om året til driften.

- Det er en underskudsforretning, og kan ikke blive andet. Men nu er det også lavet for at skabe liv på havnen. Jeg synes bare, det er dyrt købt, siger Pernille Bendixen.

Dansk Folkeparti var i øvrigt det eneste parti, der stemte imod, at Odense skulle have et havnebad.

- Jeg mener, at det skal koste det samme som i byens øvrige svømmehaller. Der er ingen grund til at ligge i intern konkurrence på den måde, siger Tonny Vest, Liberal Alliances byrådskandidat i Odense.
Partiet har ikke noget mandat i Odense Byråd, men en midtvejsmåling, som vi præsenterede i avisen ved jul, gav en enkelt plads i byrådssalen efter næste valg i 2017.

Jonas Christoffersen, 22, studerende: - Jeg tror, jeg ville tage andre steder hen i stedet for så. Munke Mose og Eventyrhaven. Så stort et behov har jeg heller ikke for at bade, og hvis jeg får det, er der ikke længere til stranden, end at det også godt kan lade sig gøre.

Fri entré i hvert fald i år

Byrådets to største, Socialdemokratiet og Venstre, er ikke afvisende, men afventer.

- I år gør vi ikke noget. Men det er klart, hvis det bliver en så stor succes, at der over hele sommeren ofte er kø, er jeg ikke afvisende over for det, siger Anders W. Berthelsen (S).

Jane Jegind (V) siger:

- Jeg vil ikke udelukke det, men nu skal vi have nogle erfaringer fra første sæson. Jeg er glad for, at du og jeg taler om, at mange bruger det. Det modsatte havde været værre.

De Konservative vil gerne beskytte den gratis entré.

- Vi har ikke lavet havnebadet, fordi det skal være en god forretning, men for at styrke bylivet og havneområdet, og det ser ud til at være lykkedes, siger Lars Havelund (K).

Hverken Enhedslisten eller SF ønsker at fjerne den gratis adgang, fortæller Brian Skov Nielsen (EL) og Brian Dybro (SF).

Bjarne Hansen, 65, pensionist: - Det ville være en fin idé at kræve entré. For det er jo egentlig ikke fair konkurrence i forhold til friluftsbadet, som i mine øjne risikerer at lukke om et år, hvis havnebadet bliver ved med at være gratis. Og jeg ville stadig komme her, selvom det kostede penge.
Annonce

Fair at tage entré

Vi spurgte fem tilfældige havnebadere mandag formiddag, om de ville betale for at komme i havnebadet.

Den 65-årige pensionist Bjarne Hansen kan godt se idéen i at tage entré:

- Det ville være en fin idé at kræve entré. For det er jo egentlig ikke fair konkurrence i forhold til friluftsbadet, som i mine øjne risikerer at lukke om et år, hvis havnebadet bliver ved med at være gratis. Og jeg ville stadig komme her, selvom det kostede penge.

Louise Ladegaard Møller på 33 ville måske komme en gang imellem, men ikke så tit:

- Vi bor i Skibhus og har en 4-årig med herned - i forhold til ham er det fint, at vi nogle gange kan nøjes med at være her 10 minutter. Det kommer vi ikke til at gøre, hvis de tager entré, siger hun.

Læs alle de fem personers mening i billedhjulet oppe over artiklen.

Assyad Qasseu, 34, praktikant: - Det afhænger af prisen, men umiddelbart tror jeg ikke, jeg ville betale. Jeg var læge i Syrien og er i praktik på sygehuset i Odense nu. Men jeg tjener ikke særlig meget, så det er ikke sikkert, jeg kan prioritere sådan en udgift.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

GOG For abonnenter

GOG i topopgør i Aalborg: Navne med Gidsel som popstar-fænomen og rygte om ny GOG-spiller

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce