Annonce
Odense

Partier enige om endnu et møde om takt og tone

Claus Houden (V) og Anders W. Berthelsen (S) og de andre gruppeformænd mødtes efter onsdagens byrådsmøde for at diskutere den gode tone i byrådet. Men mødet blev kort. da to partier måtte gå på grund af risikoen for corona.  Foto: Nina Pedersen
Gruppeformændene for byrådets partier skulle onsdag mødes om den gode tone i byrådssalen. To partier måtte forlade mødet på grund af risiko for corona, mens de øvrige partier tog diskussionen, og enedes om at mødes igen.

- Debatniveauet har brug for et servicetjek, lød det fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S) efter en ophedet debat i byrådssalen den 7. oktober om fjernvarmesalg og budgettet for 2021.

Partierne blev ved den lejlighed enige om, at debatniveauet havde nået et lavpunkt, og at der var behov for et møde om tonen i byrådssalen mellem partierne.

Mødet, som blev holdt efter onsdagens byrådsmøde, blev dog lidt amputeret, da to partier måtte forlade det på grund af risiko for coronasmitte. Hvem der måtte gå, og hvad det nærmere handlede om, kunne de øvrige gruppeformænd ikke oplyse efterfølgende.

Annonce

Efter mødet mellem de resterende gruppeformænd var der enighed om, at det allerede eksisterende kodeks for god ro og orden på byrådsmøderne bliver udgangspunktet i udformningen af et nyt kodeks.

- Vi vil sammenskrive det gamle kodeks med udkastet til et nyt i erkendelse af, at der er behov for en opstramning af debatkulturen og et nyt sæt færdselsregler. Alle kan godt have brug for at kigge lidt indad, selv om det ikke er alle, der har en lige hård tone, sagde Anders W. Berthelsen (S) efter mødet.

Også Claus Houden (K) og Tommy Hummelmose (V) er klar til at holde et møde mere om emnet:

- Det her handler om kultur, og vi i Venstre vil gerne være med til at gå kodeksen igennem igen, lød det fra Claus Houden.

- Men der skal også være plads til debatten, og at bølgerne kan gå højt en gang imellem, supplerede Tommy Hummelmose.

Der er endnu ikke sat dato for et nyt møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce