Annonce
Fyn

Parkeringsselskab har dine varer: Snart kan du hente pakkerne ved din bil

Pakkeboksene, som Apcoa vil stille op på parkeringspladser i blandt andet Odense, drives med strøm fra batterier og kan derfor stilles op på kort tid. Modelfoto: Apcoa.
Apcoa, som driver parkeringspladser i mange danske byer, opstiller nye pakkebokse i blandt andet Odense. Håbet er, at det med tiden bliver muligt at levere stort set alle varer til boksene - også indkøbet til din aftensmad.
Annonce

Odense: I USA forestiller både Amazon og UPS (United Parcel Service) sig en fremtid, hvor droner i stor stil kan bruges til udbringning af pakker. I Danmark holder det seneste tiltag til at lette udbringning og modtagelse af pakker sig nærmere jorden - til gengæld ser det dagens lys i løbet af december.

Parkeringsselskabet Apcoa forventer inden for kort tid at gå i gang med at opstille pakkebokse på parkeringspladser i blandt andet Odense, hvor bilister kan snuppe bestilte varer med, inden de for eksempel kører hjem fra arbejde.

De første bokse i Odense bliver sat op ved Brandts Klædefabrik og ved Vesterport (hjørnet af Rugårdsvej og Vestre Stationsvej, red.), og de bliver klar til at modtage pakker inden for kort tid, fortæller Dan Kirk, chef for marketing og forretningsudvikling i Apcoa.

- Vores udgangspunkt er: Hvordan kan vi gøre hverdagen nemmere for hr. og fru Danmark, enten når de skal ned og handle, eller når de sidder på deres arbejdsplads? Vi kan levere (varerne, red.) til en boks på pladsen, hvor deres bil er parkeret, siger Dan Kirk.

- På sigt vil vi gerne koble flere ting på, som man kan få leveret til boksene. Det kunne være alt lige fra madvarer til andre ting, som normalt ville gøre, at du ikke kan køre direkte hjem fra arbejde. Hvad hvis du i stedet kunne få dem leveret direkte til en boks, hvor du holder med din bil?

Annonce

Vil have bokse i flere byer på Fyn

I første omgang regner parkeringsselskabet med at stille pakkebokse op på cirka 25 p-pladser i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle, Horsens og Taastrup, men Dan Kirk håber, der bliver mulighed for at udbrede pakkeboksene til flere byer, også på Fyn.

Alle selskaber, som har en logistikaftale med Post Nord, GLS eller Swipbox, kan benytte pakkeboksene, og til forskel fra traditionelle pakkebokse kan de nye skaleres op eller ned efter behov.

- De kræver hverken strøm eller netværk. Der sidder i stedet batterier i boksene, så vi kan op- og nedgradere antallet af bokse på en plads, hvis der bliver brug for det, forklarer Dan Kirk.

Modtageren af en pakke modtager en kode på sin mobiltelefon, og boksen åbnes ifølge Dan Kirk ved hjælp af telefonens bluetooth-forbindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce