Annonce
Sport

Parken prøver med ny type græstæppe efter kritik

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der bliver anlagt en hybridbane i Parken. Det skal sikre en bedre bane og færre udskiftninger af græstæppet.

Når FC København i foråret skal spille om vigtige point i Superligaen og kæmpe om avancement i Europa League, bliver det på en såkaldt hybridbane, der består af både naturgræs og kunstgræs.

Efter at have rådført sig med den eksterne ekspertgruppe STRI er klubben kommet frem til, at en hybridbane sandsynligvis vil kunne afhjælpe noget af den tilbagevendende kritik, som nationalarenaens græstæppe har fået.

Det skriver FCK på sin hjemmeside.

Ifølge STRI-konsulenten Neil Rodger vil overgangen til en hybridbane betyde, at græstæppet ikke skal skiftes med lige så høj frekvens som tidligere.

- For at sikre at banen bedre kan imødekomme klubbens høje standarder og med en høj frekvens af kampe og træninger og vejrforholdene taget i betragtning, har klubben på vores anbefaling valgt at lægge helt ny bane med 95 procent naturgræs og 5 procent kunstgræs.

- Det skal øge banens tolerance og stabilitet. Normalt syer man kunstgræsset 20 centimeter ned i underlaget, men her bliver det 9 centimeter, da behovet her er en "semi-permanent" bane. Målet er færre udskiftninger af banen i løbet af den travle sæson, siger Neil Rodger til fck.dk.

STRI rådgiver ifølge FCK også Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) om baneforhold.

Parkens græstæppe fik massiv kritik af landstræner Åge Hareide og flere danske landsholdsspillere i november, efter at Danmark havde banket Gibraltar med 6-0 på det ujævne underlag.

Åge Hareide mente, at bolden hoppede og dansede. Kasper Schmeichel kaldte det for en af de dårligste baner, han havde spillet på i Parken, mens Christian Eriksen frygtede for baneforholdene til sommerens EM-kampe i Danmark.

- Det vil være lidt flovt, hvis den er sådan til EM, sagde Eriksen i november.

Den nye hybridbane skal for første gang bruges i kamp, når FCK møder Celtic i Europa League 16.-delsfinalen 20. februar.

/ritzau/

Annonce
FCK om nyt græstæppe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce