Annonce
Rejser

Paris: Fluctuart er en legeplads for bykunst

Fluctuart – verdens første flydende center for bykunst. Foto: Fluctuart
Verdens eneste flydende center for urban art findes i den franske hovedstad. Fluctuart er en legeplads for bykunst og en gratis oplevelse. Den ligger ved kaj på Seinen i 7. arrondissement.

Fire år har de planlagt det, og i sommer åbnede så endelig Fluctuart - Centre d’art urbain. Det er kunst på vandet og verdens eneste flydende kunstcenter for bykunst.

Flodbåd-centret ligger nu på Seinen lige midt i byen ved broen Pont des Invalides. Det er åbent dagligt og er en mulighed for en spændende pause.

Fluctuart er bygget i moduler og industrielt design med stållofter og paneler, men er også lys og let med meget glas. Det er indrettet i tre etager, hvoraf én er under vandet. Den er på i alt 1000 kvadratmeter, som er dedikeret til gadekunst, graffiti og anden bykunst i den nye byarkitektur og dagens urbane livsstil, som det hedder.

Ambitionen er at bringe gadekunstnere sammen. Både berømte som den efterhånden historiske pioner Futura 2000 og de verdensberømte kunstnere som Shepard Fairey og Invader og helt nye talenter, som stedet skal skabe en platform for.

Der er en permanent udstilling med værker af de størst navne inden for gadekunst, ligesom der er et galleri med skiftende udstillinger af nye navne samt et bibliotek med specialiserede bøger. Der er også et omfattende program med workshops og aftenarrangementer, for eksempel koncerter og musik, som oftest på Rooftop - den øverst etage, hvor man kan være både indendørs bag glasvægge og udendørs i første parket til Seinens liv.

Om bord er også en bar/café, hvor man kan følge med i livet på Seinen. Der er frokostservering frem til klokken 16 med salater, sandwich eller "formule déjeuner" inklusive dessert og kaffe for 15 euro (105 kroner), som dog ikke er på menuen i weekender. Hver søndag er der brunch klokken 11.30-15.

Hver dag er der fire gratis guidede ture, hvor man kan høre mere om baggrunden for og tankerne om kunstcentret. Det er klokken 12.30, 14.30, 16.30 og 18.30. Man kan risikere, at Fluctuart eller dele af båden er lukket på grund af et privat arrangement.

Fluctuart

Hvor: Port du Gros Caillou 2, Paris.

Metro: Nærmeste stationer: Invalides, Champs-Élysées - Clémenceau og Franklin D. Roosevelt.

Åbent: Klokken 12-24.

Entré: Gratis.

Læs mere: www.fluctuart.fr.

Annonce

Lige i nærheden

På den anden side af Pont des Invalides-broen ligger den ikke så kendte Jardin de la Nouvelle France, en oase midt i den pulserende by. Det kan være lidt svært at finde haven, som ligger under gadeniveau. På hjørnet af Avenue Franklin D. Roosevelt og Cours la Reine skal man kiggee efter marmorskulpturen af Roosevelt. Til høje for den er en lille trappe ned til en smal sti omgivet af stedsegrønt og blomster, som leder ned langs en stenvæg til haven. Mere vildtgroende end park-passet, få bænke, dam og rislende vandløb. Et grønt åndehul, der er åbent døgnet rundt.

Fluctuart – verdens første flydende center for bykunst. Foto: Fluctuart
Øverste etage af det flydende center er ofte rammen om både privat og offentlige events. Her dj-musik. Foto: Fluctuart
Der er både udstillinger af bykunst i verdensklasse, som her et værk af Helena Swoon, og plads til helt nye talenter på det nye flydende kunstcenter. Foto: Fluctuart
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Rejser

Dubai: Se verdens største guldring

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];