Annonce
Odense

Parallelverden: Odense-elever skal sanse sig klogere

Anna Lawetz og Gry Worre Hallberg står bag Sisters Academy, som de kommende to uger byder elever og lærere på HF og VUC Fyn i Odense på en anderledes læringsverden.

Hvis eleverne på HF & VUC Fyn i Odense synes, deres lærere er kedelige, har de i de kommende to uger en chance for at rette op på det billede.

Sisters Academy er et to uger langt projekt, hvor 12 huskunstnere bor og arbejder på skolen i Jernbanegade for at "afsøge mere sanselige, æstetiske tilgange til læring" - som alternativ til et meget fornuftsbaseret skolesystem, som det hedder i en pressemeddelelse fra skolen.

De 12 performere overtager også ledelsen af skolens Flow-linje, som er en treårig HF-uddannelse, der kombinerer de almindelige skolefag med dans, musik og teater. Lærerne på skolen skal i de to uger "udforske nye læringsformer, der stimulerer en mere sanselig og poetisk erkendelse".

VUC-eleverne bliver også en del af projektet, fordi målgruppen her er meget blandet og ifølge Malene Harboe Madsen, lærer på HF & VUC Fyn, ikke er egnet til det almindelige gymnasium.

- Derfor kender vi værdien af at finde alternative tilgange, og projektet her vender op og ned på den måde, vi ser verden på til hverdag, siger hun i en pressemeddelelse.

De 200 HF- og VUC-elever er i de to uger, projektet varer, flyttet til de gamle fabriksbygninger på Rugårdsvej, hvor de bliver undervist i en parallelverden med udstoppede dyr, dæmpet musik, duft af gammel kirsebærvin og "søstrene" Coco og Coca Pebber som skoleledere.

Lærerne bliver underlagt en dresscode, og eleverne skal bære skoleuniform.

- I en tid, hvor uddannelsesreformer er på dagsordenen for både folkeskoler, gymnasier og universiteter er vi nødt til at finde ud af, hvordan vi kan arbejde og tænke på nye måder. Derfor har vi kastet os ud i dette radikale eksperiment, der vender op og ned på den måde, vi ser verden på til hverdag, siger Gitte Bruus Albrechtsen, der er afdelingsleder for HF.

Unge skal rustes til at turde tænke nye

- For os som kunstnere og forskere handler det om at finde ud af, hvad for en type samfund vi vil kunne skabe i fremtiden. Og her er uddannelsessystemet helt centralt, siger Anna Lawaetz (Ph.d.-studerende ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet) og Gry Worre Hallberg (cand.mag. i teater- og performancestudier), der leder kunstnergruppen Sisters Hope, i en pressemeddelelse.

- Det gælder om ikke at uddanne endimensionale unge, der udelukkende måles med test og målebåndsmetoder. Tværtimod må vi supplere med æstetiske og kunstneriske metoder for at opbygge nye vigtige kompetencer som for eksempel innovationskompetence, der kan inspirere og ruste unge til at turde tænke og skabe nyt, så vi kan skabe et bedre samfund og være med til at påvirke den globale udvikling. Derfor er eksperimentet på VUC i Odense modigt, vigtigt og helt unikt, siger Lotte Darsø, lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet og medlem af Sisters Academys Advisory Board, til Politiken.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce