Annonce
Indland

Paradise-ulven Peter skal 40 dage i fængsel

Paradise-ulven Peter skal 40 dage i bur

Ulven Peter alias Peter Birch skal 40 dage i fængsel, efter han er blevet dømt for overfald på kæresten Amalie.

Østre Landsret har tirsdag valgt at idømme Peter Birch, kendt fra tv-programmet Paradise Hotel, 40 dages ubetinget fængsel for et overfald på on-and-off-kæresten Amalie Szigethy efter en våd bytur i april sidste år.

Dermed slap Ulven Peter, som han blev kaldt i realityprogrammet, ikke for straf. Han forsøgte at få omstødt en dom på 40 dages betinget fængsel.

- Jeg er i chok. Jeg forstår overhovedet ikke dommen og synes ikke, det er en fair straf. Jeg tror, jeg bliver dømt, fordi de tænker, at jeg er et forbillede, siger den 28-årige Peter Birch.

Derfor tror han, at han bliver dømt hårdere.

Han er dømt for at have taget kvælertag på Amalie. Over for politiet og i tv-talkshowet Go' Morgen Danmark fortalte Amalie, at Peter havde overfaldet hende. Men da hun i 2011 skulle vidne i byretten, trak hun anklagen tilbage og sagde, at hun havde løjet.

Selvom Amalie har trukket anklagen tilbage, blev Peter Birch alligevel dømt for overfaldet. Det sker, fordi tre vidner, der kom Amalie til hjælp efter episoden, såede alvorlig tvivl om Amalies forklaring.

Vidnerne var slet ikke i tvivl om, at overfaldet havde fundet sted, selvom de ikke overværede episoden. Som et vidne sagde i landsretten:

- Amalie var helt oprørt, da vi fandt hende. Hvis overfaldet ikke har fundet sted, var det en skuespilpræstation, der var en Oscar værdig.

Forholdet mellem de to reality-kendisser er kompliceret. En overgang var de gift, men ægteskabet blev erklæret ugyldigt, fordi ægteskabspapirerne ikke blev underskrevet. Flere gange har de slået op og fundet sammen igen.

Over for landsretten siger Peter, at de glæder sig til, de flytter sammen. Men nu har dommen altså slået skår i glæden.

- Amalie sagde sandheden, så det er ikke noget, der kommer imellem os. Det værste bliver at fortælle det til mine forældre, siger Peter Birch med tårer i øjnene.

Før han flytter sammen med Amalie, skal han altså, knapt så frivilligt, bo 40 dage med en lidt anden slags bofæller. Amalie var også tydelig berørt over, at hun er skyld i, at hendes kæreste bliver sendt bag tremmer.

-Jeg forstår godt, at Peter har brug for at fordøje det. Jeg har ondt i maven. Det er min skyld, siger Amalie med tårer i øjnene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odensefirma

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce