Annonce
Fyn

Paraatlet fra Odense Atletik nærmer sig verdensrekord

Kristel Høj Walther i aktion november sidste år ved verdensmesterskaber for paraatleter i Dubai. Foto: REUTERS/Christopher Pike/Ritzau Scanpix
Paraatleten i diskoskast Kristel Høj Walther har kastet 36,27 meter - kun 26 centimeter fra verdensrekorden.
Annonce

ATLETIK: Den 32-årige diskoskaster Kristel Høj Walther har ved et stævne på hjemmebanen Odense Atletikstadion overgået sin personlige rekord to gange med kast på henholdsvis 36,09 og 36,27 meter.

Verdensrekorden lyder på 36,53 meter, men desværre for den danske atlet var stævnet ikke internationalt godkendt, så resultatet er endnu uofficielt.

- Men jeg er rigtig glad for at kunne sætte en solid personlig rekord og oven i købet at være over den tidligere rekord i mit næstbedste kast, der blev noteret til 36,09 meter, siger Kristel Walther, der siden 2008 har manglet nederste del af højre ben, da hun fik en tumor i hælen og valgte at få en amputation. Paraatleten tilføjer:

- Stævnet i Odense var desværre ikke godkendt internationalt, så derfor må jeg i første omfang notere mig, at jeg kastede inden for en halv meter i forhold til verdensrekorden på 36,53 meter, der blev sat for nylig.

Kristel Walther er en ud af fem danske paraatleter, som er udtaget til De Paraolympiske Lege i Tokyo 2021.

I den kommende weekend afvikles de danske forbundsmesterskaber for paraatleter på Frederiksberg Stadion, hvor Walther får muligheden for at sætte en officiel rekord.

Annonce

Mere succes for Odense Atletik

Også 19-årige Lise Lotte Jepsen fra Odense Atletik er brandvarm for tiden. Hun vandt endnu et mesterskab i favoritdisciplinen hammerkast ved et stævne, der blev afviklet på Skovdalen Stadion i Aalborg.

Her kastede Jepsen 58,41 meter og vandt i suveræn stil foran Kathrine Koch Jacobsen, hvis længste kast blev noteret til 57,04 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce