x
Annonce
Kerteminde

Par protesterer imod p-plads i forlængelse af deres baghave

De gule striber markerer de nye adgangsveje - der har fået navnet Syberglunden. Men intet sted kan det ses, at den grønne bevoksning ind mod husene på Svinget skulle fældes for at give plads til en stor p-plads. Grafik: Kerteminde Kommune
En p-plads til ny bebyggelse på Gedskovvej kommer til at ligge klos op af en stribe baghaver tilhørende husene på Svinget. Det har fået parret i nummer fire til at klage.

Kerteminde: En stor ny parkeringsplads for enden af baghaven. Det er det Kirsten Kongshave og Hans Petersen, Svinget 4 i Kerteminde, kan se frem til i forbindelse med ombygningen af Kollegiet på Gedskovvej. Og det er de ikke spor glade for, så de har klaget til Planklagenævnet.

Parret er i det hele taget ikke tilfredse med den måde, kommunen har håndteret sagen på. De er ikke som naboer blevet orienteret på noget tidspunkt - endsige blevet hørt om deres syn på sagen.

P-pladsen, der ærgrer parret, kommer til at erstatte en tidligere bevoksning med træer og buske og kommer til at ligge indenfor den 15 meter frizone, der skal være bag deres have.

Svaret fra Kerteminde Kommune lyder imidlertid, at der ikke er noget problem, da en p-plads ikke er at betragte som et byggeri og derfor gerne må ligge indenfor frizonen. Fordi p-pladsen ikke er et byggeri, har der heller ikke været behandlet nogen ansøgning, forklarer man i en mail fra Kerteminde Kommunes sagsbehandler.

Planklagenævnet har i første ombæring bedt Kerteminde Kommune om en udtalelse i sagen. Heri svarer Kerteminde Kommune, at der ikke er nogen afgørelse, der kan klages over, da der ikke er truffet nogen afgørelse, da der ikke skal ansøges om placering af en p-plads.

Det er nu op til Planklagenævnet i løbet af de kommende måneder at beslutte, om de vil behandle sagen eller afvise den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce