Annonce
Fyn

Par på boligjagt under corona-nedlukning: - Det er nu, vi har tiden

Der er lidt længere mellem "Til salg"-skiltene rundt omkring på Fyn i disse uger. Mange boligsælgere venter nemlig med at sætte deres bolig på markedet, fordi de frygter, at køberne holder sig væk. Parret Pernille Ulriksen og Johan Wang, her med datteren Vigga Wang Ulriksen, hører dog ikke til den gruppe. Her er de taget med ejendomsmægler Henrik Christoffersen fra Home på boligjagt. Foto: Michael Bager
Pernille Ulriksen og Johan Wang fra Nørrebro i København er rykket midlertidigt i sommerhus på Nordfyn. Det har givet dem både tiden og muligheden for at gå på boligjagt i Odense, hvor de drømmer om at slå sig ned. - Krisen har rykket os tættere sammen og gjort os bevidste om, hvad der virkelig betyder noget, siger de.
Annonce

Solen titter forsigtigt frem fra skyerne, mens en let kølig vind bider nænsomt i kinderne. Foråret er så småt begyndt at vinde indpas, og det er også i disse måneder, at husene med tilhørende haver tager sig bedst ud.

Normalt giver det travlhed hos mæglerne, men i disse uger er intet, som det plejer at være. Coronakrisen er over os, og det mærker man også på boligmarkedet. Mange potentielle købere har valgt at holde sig derhjemme, og sælgerne tøver med at sætte deres huse og lejligheder til salg.

To af dem, der alligevel er taget af sted, er Johan Wang og Pernille Ulriksen, begge 31 år. De har taget deres otte måneder gamle datter Vigga under armen og med ud på boligjagt i Odense, hvor de drømmer om at bo.

Til daglig bor de i en andelslejlighed på Nørrebro, men har midlertidigt indlogeret sig i Pernilles forældres sommerhus på Nordfyn. Lejligheden var nemlig ikke helt stor nok til både barn og hjemmearbejdsplads.

- Der var altså lidt klemt i en toværelses, fortæller Pernille Ulriksen.

Parret har ikke - som mange andre - tænkt sig at vente med at se på bolig i disse uger. Også selvom folk bliver rådet til mest at holde sig derhjemme.

- Vi er ikke så nervøse over det med smitten. Hvis man ellers tager sine forholdsregler og er lidt fornuftig omkring det, kan vi ikke se noget farligt i det, siger Johan Wang.

Det er ejendomsmægler Henrik Christoffersen fra Home i Odense, der har taget parret med ud til en bolig i Dalum. Huset er et dødsbo, og der er meget, der skal sættes i stand. Men det afskrækker ikke umiddelbart parret.

- Man skal selvfølgelig lige minde sig selv om, at bare fordi vi har rigtig god tid lige nu, så kommer hverdagen altså igen. Lige nu synes vi jo, at vi kan klare alt, griner Johan Wang.

Vi er ikke så nervøse over det med smitten. Hvis man ellers tager sine forholdsregler og er lidt fornuftig omkring det, kan jeg ikke se noget farligt i det.

Johan Wang, mulig boligkøber

Annonce

Familien betyder mest

Parret havde ellers planlagt at vente med boligsøgningen, indtil deres datter Vigga var rykket tættere på skolealderen. Men coronakrisen har fået dem på andre tanker.

- Pludselig havde vi en masse tid sammen. Og det har fået os til at fokusere mere på det, der betyder noget: Vores familie og dét at have god plads omkring os, fortæller Pernille Ulriksen.

Begge arbejder i tv-branchen, og der er heldigvis ikke udsigt til, at nogen af dem mister deres job på grund af krisen. Økonomien bekymrer dem derfor ikke. Til gengæld har de gjort sig overvejelser omkring, hvorvidt det er det rigtige tidspunkt at købe bolig.

- Vi har da snakket om, om boligpriserne vil falde på grund af krisen. Men det er nu, behovet er der, og om nogle måneder kan det jo være, at der kommer mange flere købere igen. Og hvis vi er heldige, kan det være, at vi kan få et afslag lige nu, siger Johan Wang.

Danmark er foreløbig lukket ned frem til 13. april.

Pernille Ulriksen, 31, og Johan Wang, 31, bor i en andelsbolig på Nørrebro i København. De vil gerne have mere plads i et hus med have i Odense og håber at kunne gøre en god handel i disse uger. Her er de ude med ejendomsmægler Henrik Christoffersen fra Home. Foto: Michael Bager
Pernille Ulriksen på 31 år er taget med kæresten Johan Wang og datteren Vigga Wang Ulriksen ud for at se på hus i Dalum. Smittefaren bekymrer dem ikke. Heller ikke risikoen for, at husene falder i pris senere på året. - Det er nu, vi har behovet. Og hvis det rigtige hus pludselig er der, vil vi gerne slå til, siger hun. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce