Annonce
Faaborg-Midtfyn

Par dømt for vanrøgt af pony og kaniner

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Udskydt sag om dyremishandling har nu fået en afslutning for 26-årig kvinde og 27-årig mand, der er frataget retten til at beskæftige sig med dyr de næste tre år.

Faaborg-Midtfyn: En 26-årig kvinde og en 27-årig mand er ved Retten i Svendborg for nylig dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven.

Parret var tiltalt for at have efterladt tre kaniner og en pony i en periode på omkring 14 dage, uden at have arrangeret, at dyrene blev passet, fodret og vandet.

Sagen udspillede sig ved et husmandssted i det faaborg-midtfynske, hvor de to tiltalte havde lejet sig ind i 2016. De var på daværende tidspunkt gift, men er siden gået fra hinanden.

Sagen var for retten første gang i september 2018, men da dukkede den mandlige tiltalte ikke op til retsmødet, og sagen måtte derfor udskydes.

Parret havde på ejendommen tre kaniner i bur, mens der i en tilstødende garage stod en shetlandspony.

Den 30. november 2016 forlod parret adressen og dyrene for at besøge noget familie. Planen var, at de skulle retur samme aften, men sådan gik det ikke. Hvorfor præcist står ikke helt klart efter vidneforklaringerne.

Den 13. december tog en repræsentant for Dyrenes Beskyttelse ud til adressen efter to henvendelser til organisationens vagtcentral 1812 og kunne her konstatere, at ponyen var i en ringe tilstand, og den ene kanin var død af tørst.

Udsat for mishandling

Domsmandsretten fandt det bevist, at "de tiltalte ikke beskyttede dyrene i deres varetægt mod smerte, lidelse og væsentlig ulempe, samt at de ikke havde behandlet dem omsorgsfuldt ved at sørge for tilstrækkeligt husning, foder, vand og pasning, hvorved dyrenene under de givne omstændigheder blev udsat for mishandling", lyder det i domsafsigelsen.

Både manden og kvinden blev frataget retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i øvrigt beskæftige sig personligt med dyr de næste tre år. Kvinden fik dog lov til at have en kat.

Kvinden, som er vurderet let retarderet, blev desuden idømt, at hun skal undergive sig tilsyn af kommunen og efterkomme tilsynsmyndighedens bestemmelse om ophold og arbejde samt om psykiatrisk behandling maksimalt de næste fem år.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kommune vred armen om på erhvervsmand: Betal dummebøde - eller din ejendom går på tvangsauktion

Kerteminde

Så skete det igen: Pludselig fløj der en sten gennem ruden ind til kvindes lejlighed

Annonce