Annonce
Faaborg-Midtfyn

Par dømt for vanrøgt af pony og kaniner

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Udskydt sag om dyremishandling har nu fået en afslutning for 26-årig kvinde og 27-årig mand, der er frataget retten til at beskæftige sig med dyr de næste tre år.

Faaborg-Midtfyn: En 26-årig kvinde og en 27-årig mand er ved Retten i Svendborg for nylig dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven.

Parret var tiltalt for at have efterladt tre kaniner og en pony i en periode på omkring 14 dage, uden at have arrangeret, at dyrene blev passet, fodret og vandet.

Sagen udspillede sig ved et husmandssted i det faaborg-midtfynske, hvor de to tiltalte havde lejet sig ind i 2016. De var på daværende tidspunkt gift, men er siden gået fra hinanden.

Sagen var for retten første gang i september 2018, men da dukkede den mandlige tiltalte ikke op til retsmødet, og sagen måtte derfor udskydes.

Parret havde på ejendommen tre kaniner i bur, mens der i en tilstødende garage stod en shetlandspony.

Den 30. november 2016 forlod parret adressen og dyrene for at besøge noget familie. Planen var, at de skulle retur samme aften, men sådan gik det ikke. Hvorfor præcist står ikke helt klart efter vidneforklaringerne.

Den 13. december tog en repræsentant for Dyrenes Beskyttelse ud til adressen efter to henvendelser til organisationens vagtcentral 1812 og kunne her konstatere, at ponyen var i en ringe tilstand, og den ene kanin var død af tørst.

Annonce

Udsat for mishandling

Domsmandsretten fandt det bevist, at "de tiltalte ikke beskyttede dyrene i deres varetægt mod smerte, lidelse og væsentlig ulempe, samt at de ikke havde behandlet dem omsorgsfuldt ved at sørge for tilstrækkeligt husning, foder, vand og pasning, hvorved dyrenene under de givne omstændigheder blev udsat for mishandling", lyder det i domsafsigelsen.

Både manden og kvinden blev frataget retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i øvrigt beskæftige sig personligt med dyr de næste tre år. Kvinden fik dog lov til at have en kat.

Kvinden, som er vurderet let retarderet, blev desuden idømt, at hun skal undergive sig tilsyn af kommunen og efterkomme tilsynsmyndighedens bestemmelse om ophold og arbejde samt om psykiatrisk behandling maksimalt de næste fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Annonce