Annonce
Faaborg-Midtfyn

Par dømt for vanrøgt af pony og kaniner

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Udskydt sag om dyremishandling har nu fået en afslutning for 26-årig kvinde og 27-årig mand, der er frataget retten til at beskæftige sig med dyr de næste tre år.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: En 26-årig kvinde og en 27-årig mand er ved Retten i Svendborg for nylig dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven.

Parret var tiltalt for at have efterladt tre kaniner og en pony i en periode på omkring 14 dage, uden at have arrangeret, at dyrene blev passet, fodret og vandet.

Sagen udspillede sig ved et husmandssted i det faaborg-midtfynske, hvor de to tiltalte havde lejet sig ind i 2016. De var på daværende tidspunkt gift, men er siden gået fra hinanden.

Sagen var for retten første gang i september 2018, men da dukkede den mandlige tiltalte ikke op til retsmødet, og sagen måtte derfor udskydes.

Parret havde på ejendommen tre kaniner i bur, mens der i en tilstødende garage stod en shetlandspony.

Den 30. november 2016 forlod parret adressen og dyrene for at besøge noget familie. Planen var, at de skulle retur samme aften, men sådan gik det ikke. Hvorfor præcist står ikke helt klart efter vidneforklaringerne.

Den 13. december tog en repræsentant for Dyrenes Beskyttelse ud til adressen efter to henvendelser til organisationens vagtcentral 1812 og kunne her konstatere, at ponyen var i en ringe tilstand, og den ene kanin var død af tørst.

Annonce

Udsat for mishandling

Domsmandsretten fandt det bevist, at "de tiltalte ikke beskyttede dyrene i deres varetægt mod smerte, lidelse og væsentlig ulempe, samt at de ikke havde behandlet dem omsorgsfuldt ved at sørge for tilstrækkeligt husning, foder, vand og pasning, hvorved dyrenene under de givne omstændigheder blev udsat for mishandling", lyder det i domsafsigelsen.

Både manden og kvinden blev frataget retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i øvrigt beskæftige sig personligt med dyr de næste tre år. Kvinden fik dog lov til at have en kat.

Kvinden, som er vurderet let retarderet, blev desuden idømt, at hun skal undergive sig tilsyn af kommunen og efterkomme tilsynsmyndighedens bestemmelse om ophold og arbejde samt om psykiatrisk behandling maksimalt de næste fem år.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce