Annonce
Faaborg-Midtfyn

Par dømt for vanrøgt af pony og kaniner

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Udskydt sag om dyremishandling har nu fået en afslutning for 26-årig kvinde og 27-årig mand, der er frataget retten til at beskæftige sig med dyr de næste tre år.

Faaborg-Midtfyn: En 26-årig kvinde og en 27-årig mand er ved Retten i Svendborg for nylig dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven.

Parret var tiltalt for at have efterladt tre kaniner og en pony i en periode på omkring 14 dage, uden at have arrangeret, at dyrene blev passet, fodret og vandet.

Sagen udspillede sig ved et husmandssted i det faaborg-midtfynske, hvor de to tiltalte havde lejet sig ind i 2016. De var på daværende tidspunkt gift, men er siden gået fra hinanden.

Sagen var for retten første gang i september 2018, men da dukkede den mandlige tiltalte ikke op til retsmødet, og sagen måtte derfor udskydes.

Parret havde på ejendommen tre kaniner i bur, mens der i en tilstødende garage stod en shetlandspony.

Den 30. november 2016 forlod parret adressen og dyrene for at besøge noget familie. Planen var, at de skulle retur samme aften, men sådan gik det ikke. Hvorfor præcist står ikke helt klart efter vidneforklaringerne.

Den 13. december tog en repræsentant for Dyrenes Beskyttelse ud til adressen efter to henvendelser til organisationens vagtcentral 1812 og kunne her konstatere, at ponyen var i en ringe tilstand, og den ene kanin var død af tørst.

Udsat for mishandling

Domsmandsretten fandt det bevist, at "de tiltalte ikke beskyttede dyrene i deres varetægt mod smerte, lidelse og væsentlig ulempe, samt at de ikke havde behandlet dem omsorgsfuldt ved at sørge for tilstrækkeligt husning, foder, vand og pasning, hvorved dyrenene under de givne omstændigheder blev udsat for mishandling", lyder det i domsafsigelsen.

Både manden og kvinden blev frataget retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i øvrigt beskæftige sig personligt med dyr de næste tre år. Kvinden fik dog lov til at have en kat.

Kvinden, som er vurderet let retarderet, blev desuden idømt, at hun skal undergive sig tilsyn af kommunen og efterkomme tilsynsmyndighedens bestemmelse om ophold og arbejde samt om psykiatrisk behandling maksimalt de næste fem år.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce