Annonce
Odense

Papirværk vil skabe gennemsigtighed om klimaaftryk i samarbejde med Odense Renovation

Jonas Thorup Langelund står bag virksomheden Papirværk, der sammen med Odense Renovation skal beregne hans virksomheds klimaaftryk. PR-foto
Hvor stort er klimaaftrykket egentlig i virksomhedernes produktion? Odense Renovation og virksomheden Papirværk går sammen i et klimasamarbejde, der skal munde ud i en beregningsmodel for at skabe gennemsigtighed.

Odense: - En ting er at sige, at man arbejder bæredygtigt, noget andet og langt stærkere er, hvis man kan underbygge det med tal og data.

Sådan siger Jonas Thorup Langelund, manden bag Odense-virksomheden Papirværk, der samarbejder med flere større virksomheder og kommuner om at skabe et grønnere klimaaftryk fra deres papiraffald.

Og nu samarbejder Papirværk også med Odense Renovations EU-støttede projekt ”Cirkulær i Odense”, som har til formål at skabe grønne arbejdspladser og støtte iværksættere, der ønsker at arbejde cirkulært.

I Papirværk går det cirkulære arbejde ud på, at papiret skal cirkulere mellem Papirværks kunder og Papirværk, som modtager papiraffaldet og omdanner det til nye papirprodukter, blandt andet kort. På den måde ønsker man i Papirværk at undgå, at papiret nogensinde bliver til reelt affald.

Men hvilket klimaaftryk sætter produktionen af kort fra papiraffald? Det er det, man i samarbejdet mellem Papirværk og Odense Renovations ”Cirkulær i Odense” ønsker at finde ud af. Samarbejdet skal munde ud i en prototype på en beregningsmodel, som gør, at virksomheder fremover kan levere konkrete tal som dokumentation for virksomhedens klimaaftryk.

Annonce

Viden og virkelighed kombineres

Odense Renovation leverer viden og kompetencer i udarbejdelsen af beregningsmodellen, og Papirværk tester efterfølgende modellen med konkrete tal fra deres virksomhed. Den endelige beregning skal både tage højde for transport af papiraffaldet og ressourceforbruget i produktionen og sammenligne med andre produktionsmetoder, som hvis man for eksempel brugte nyt papir i stedet for gammelt papir i produktionen.


En ting er at sige, at man arbejder bæredygtigt, noget andet og langt stærkere er, hvis man kan underbygge det med tal og data.

Jonas Thorup Langelund, Papirværk


- Samarbejdet giver virkelig mening for os, fordi vi gerne vil understøtte et projekt som Jonas Thorup Langelunds, hvor fokus er på at skabe reelle grønne resultater og CO2-besparelser, men beregningerne vil også være værdifulde for os, fordi vi vil kunne bruge dem på vores andre projekter, fortæller chefrådgiver i cirkulær økonomi hos Odense Renovation, Winie Evers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Lyt til podcasten Danmark fortæller: Demensramte Franks dramatiske døgn: En lammet arm truede med at aflive drømmen om en sidste ironman 6:8

Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce