Annonce
Odense

Papirmester Allé: Vejnavne med klare referencer til papirfabrik

Fra Dalumvej (tv.) kan man ikke se så meget, men bag facaden er nedrivningen af den gamle papirfabrik i fuld gang. Foto: Michael Bager
Mange af vejnavnene i boligområdet omkring Dalum Papirfabrik indeholder termer, som man brugte på den gamle papirfabrik. Papirmester Allé bliver hovedvejen i området.

Dalum Papirfabriks forhistorie og betydning for lokalområdet har ikke kun haft indflydelse på, hvilke bygninger man river ned, og hvilke man bevarer helt eller delvist. Det har også haft en betydning for navnene på de nye veje, der skal anlægges i bydelen.

Fem af vejene er således navngivet med klare referencer til Dalum Papirfabrik og forskellige dele af produktionsprocessen.

- Det handler selvfølgelig om at værne om historien omkring papirfabrikken, så vejnavnene referer meget direkte til historien, siger Michael Kruse fra C. F. Møller Architects.

Annonce

Valsen og klippesalen

Hovedvejen i området kommer til at hedde Papirmester Allé. Det vil blandt andet være her, at det nye seniorbofællesskab med 64 boliger vil få adresse. Derudover kan man fornemme fortiden i vejnavne som Klippesalen, Valsen, Sorteringssalen og Hollænderen.

Én af de personer, der sætter pris på den klare forbindelse til forhistorien, er Henrik Bjerregaard Jensen. Han er aktiv i Dalum-Hjallese Lokalhistorisk Forening og holder foredrag om Dalum Papirfabrik og dens betydning for lokalområdet.

- Navnene er jo med til at skabe en identitet for området, og så er det selvfølgelig også vigtigt, at man bevarer en del af bygningerne. Man kan altid diskutere, om man river for meget ned, men hvis man kender lidt til bygningsmassen, synes jeg, at det er svært at forlange så meget mere, siger Henrik Bjerregaard Jensen, der holder sit næste foredrag om Dalum Papirfabrik i Ansgar Kirke den 18. september.

Udover de fem navne med reference til papirproduktionen er vejnavnene Nøkkerosen og Vandmynten bestemt med tanke på naturen ved Odense Å. Endeligt henfører navnet Kulturaksen til planerne om at lave en akse igennem bydelen, hvor man særligt tydeligt vil kunne fornemme fortidens industri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce