Annonce
Kultur

Papirklip vejen til fantasien

En pudseløjerlig fætter, men ikke desto mindre et godt eksempel på de sære væsner, der nu befolker biologen Torben Jarlstrøms univers

SAKSET: Biolog i Forskerparken fandt sidste år pludselig sin indre papirklipper

Sidste år i påsken skete der noget mærkeligt for biolog Torben Jarlstrøm Clausen.

Han havde siddet og klippet papirklip med sine to børn, og om natten fandt han pludselig sig selv siddende med saks og papir, mens resten af familien sov.

- Jeg sneg mig op og klippede. Hele den frise, der nu hænger derhenne.

Torben Jarlstrøm Clausen sidder i dag, ét år efter sin for ham selv så overraskende debut som papirklipper, og kigger på den store udstilling, han har på sin arbejdsplads, Forskerparken i Odense.

Her har stedets Kunst- og Kulturforening netop valgt et af hans klip som logo, og her er der derfor også papirklip på alle vægge. Papirklip med små mænd og koner, der foretager sig de særeste ting med de underligste sager på. Men altid med et smil. Men også papirklip, der i høj grad minder om dem, den for tiden meget omtalte H.C. Andersen, klippede livet igennem.

Andersen kunne ikke undvære sin saks. Og Torben Jarlstrøm Clausen har det, selv om han faktisk ikke kender de Andersenske papirklip, på samme måde.

Mærkeligt nok.

Fantasi ikke i pensum

- Jeg er uddannet naturvidenskabsmand og som sådan opdraget til kun at tage højde for det håndgribelige. Alt det, der kan vejes og måles. Fantasien som sådan indgik ikke i pensum på Syddansk Universitet, siger Torben Jarlstrøm Clausen, der i dag arbejder i Forskerparken på MiljøForum Fyn.

- Vi er en fynsk forening af forskellige aktører, som skal iværksætte frivillige initiativer på miljøområdet. Bl.a. hos de fynske kommuner.

Torben Jarlstrøm Clausen er derfor meget bevidst om miljøet i naturen. Måske derfor har han et godt blik for miljøet inden i sig selv også.

- Jeg har spillet kontrabas og jazz, siden jeg var 20. Måske er det dér, i improvisationerne, at jeg har lært noget vigtigt i forhold til det at være skabende: Det handler om at give slip og være til stede. Dvs. slå den indre selvkritik fra og turde lade fantasien råde. I sikker forvisning om, at det nok går, siger papirklipperen og naturvidenskabsmanden, der nu har det som H.C. Andersen.

Han medbringer også gerne en saks i bagagen. For selv om det bare er en af børnenes, så kan den klippe i hvad som helst.

- Jeg ved ikke, hvor det her fører hen, men mine klip kunne da bruges på mange måder, siger Torben Jarlstrøm Clausen, hvis papirklipudstilling kan ses i Forskerparken i Odense.

Torben Jarlstrøm Clausen arbejder med miljø på sin arbejdsplads i Forskerparken, men fritiden bruges til papirklip. Foto: Robert Wengler
Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Kerteminde

Denne gang skulle den være god nok: Sushirestaurant åbner lige om lidt

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce