Annonce
Indland

Pape skælder ud: - Der hersker et anarkistisk kaos i Danmark

Søren Pape, formand for De Konservative, savner, at regeringen melder klart og tydeligt ud, at flygtninge, som kommer til den dansk-tyske grænse, skal registreres. Hvis de ikke vil det, kan de ikke komme ind i Danmark, siger han. Arkivfoto.

Regeringen må klart og tydeligt melde ud, at flygtninge skal registreres ved grænsen, lyder det fra de Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen. Han kalder den nuværende situation for anarkistisk.

Politikerne går rundt om den varme grød, og ingen vil tage det svære, men nødvendige ansvar i flygtningesituationen.

Det siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen (K) om politikernes ageren i den aktuelle flygtningekrise i Danmark.

Han savner, at regeringen melder klart og tydeligt ud, at flygtninge, som kommer til den dansk-tyske grænse, skal registreres. Og hvis ikke de vil det, kan de ikke komme ind.

Annonce

Pape: Totalt uholdbart

- Politikerne i det her land må træffe en beslutning om, hvordan vores immigrationspolitik og asylpolitik skal virke. Vi må tage det ansvar. Politikerne skal melde ud, at der foregår et anarkistisk kaos. Det vil vi ikke finde os i. Bare fordi der kommer mange mennesker, skal vi så acceptere, at folk ikke bliver registreret, spørger Søren Pape Poulsen.

I løbet af de seneste dage har politiet opgivet at registrere flygtningene ved grænsen, hvor der er givet frit lejde til at rejse ind i Danmark uden at afgive fingeraftryk. Hos Rigspolitiet fastslår rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, at man de kommende dage vil fortsætte med at lade flygtninge rejse igennem Danmark uden at blive registreret.

Men den situation er totalt uholdbar, mener partiformanden.

- Slut, færdig

- På den måde siger vi også, at det er okay, at der kommer folk fra andre lande. Vi kender ikke deres hensigter, vi ved ikke, hvad de vil. Måske er der nogle med dårlige hensigter, der udnytter muligheden for at komme ind i Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Han peger på, at politiet har gjort et godt stykke arbejde, men at der mangler handling fra politisk side.

- Regeringen skal klart og tydeligt sige, at folk, der kommer over grænsen, skal registreres. Slut. Færdig. Jeg ved godt, det kan lyde lidt barskt, men vi kan ikke bare lade stå til, lyder det.

De Konservative har desuden forslået at etablere en flyveforbudszone over Syrien i samarbejde med en international koalition. På den måde vil flere syrere føle sig trygge nogle steder i deres land, og vil ikke være nødsaget til at flygte, mener partiet. Ingen af Folketingets partier har bakket op om forslaget endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce