Annonce
Indland

Pape, Abildgaard og Mercado danner fronttrio hos Konservative

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Valget bød på en fordobling hos De Konservative, som nu har fordelt ordførerskaber blandt 12 medlemmer.

Den fungerende justitsminister, Søren Pape Poulsen, er som formand frontfiguren hos De Konservative, som torsdag har fordelt ordførerskaber i partiets folketingsgruppe.

Det oplyser partiet.

Pape bliver partiets ansigt udadtil. Han flankeres af især Mette Abildgaard og Mai Mercado.

Abildgaard fortsætter som partiets politiske ordfører.

- Stolt over forsat at være politisk ordfører, skriver hun blandt andet på Twitter.

Mercado - den fungerende børne- og socialminister - bliver gruppeformand.

Den post havde Abildgaard også tidligere. Men folketingsvalget 5. juni bød på en fordobling i antallet af mandater for De Konservative.

Partiet gik fra 6 til 12 medlemmer i Folketinget. Dermed er De Konservative flere om at fordele de mange ordførerskaber.

Den fungerende erhvervsminister, Rasmus Jarlov, bliver blandt andet finansordfører. Han skal også være udlændinge- og integrationsordfører.

Per Larsen, Katarina Ammitzbøll, Mona Juul, Niels Flemming Hansen og Birgitte Bergman er nye navne for De Konservative i Folketinget.

Her er fordelingen af ordførerskaber:

* Mette Abildgaard: politisk ordfører, klima og miljø.

* Mai Mercado: gruppeformand, undervisning og Grundloven.

* Rasmus Jarlov: gruppenæstformand, finans- og reformordfører, indfødsret, udlændinge og integration, skat, Grønland og Færøerne.

* Orla Østerby: landbrug og fødevarer, energi og forsyning, landdistrikter og småøer, kommunal, kirke og idræt.

* Brigitte Klintskov Jerkel: social, børn, handicap, familie, nordisk samarbejde/råd.

* Naser Khader: retspolitik, beskæftigelse, udenrigspolitik, værdiordfører, menneskerettigheder.

* Per Larsen: sundhed og forebyggelse, psykiatri, ældre og fiskeri.

* Niels Flemming Hansen: transport og trafik, forsvar, færdselssikkerhedskommission.

* Katarina Ammitzbøll: EU/Europa, uddannelse og forskning og udviklingsbistand.

* Mona Juul: erhverv, by, bolig og bygning, forbrugerforhold, it og tele.

* Søren Pape Poulsen: Udenrigspolitisk Nævn.

* Birgitte Bergman: kultur, turisme, medier og ligestilling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce