Annonce
Nyborg

Pant stjålet for over 13.000 kroner: Det er organiseret, mener butikschef

Det er anden gang på blot to uger, at butikschef Jan Knudsen er kommet ud i varegården til Fakta på Kohavevænget i Nyborg, og har fundet tomme containere. Pantflaskerne var endnu engang væk, og der stjålet pant for rundt regnet 13.500 kroner. Foto: Linea Andersen

Både Fakta og Netto i Nyborg plages af panttyverier, hvor der stjæles flasker for flere tusinde kroner. Men bolden ligger hos Dansk Retursystem, lyder det fra de to dagligvarebutikker.

Annonce

Nyborg: En glascontainer og et par paller til at holde den fast og vupti - så er tyveknægtene hoppet over det godt to meter høje træhegn og ind i baggården til Fakta på Kohavevænget i Nyborg.

For anden gang på kun to uger har supermarkedet haft ubudne gæster i deres lille, lukkede baggård, hvor aflåste containere med pantflasker står. Fredag aften eller nat var der indbrud i gården, og alle flasker fra ni containere var væk, da butikschef Jan Knudsen mødte ind lørdag morgen.

Der er blevet stjålet pant for et pengebeløb på omkring 13.500 kroner.

- De kan stå her i gården i ro og fred, uden nogen opdager det, siger Jan Knudsen.

Men noget har formentlig forstyrret tyvene ved indbruddet i fredags.

- Jeg tror, der er kommet en bil forbi, der skulle tanke. For da jeg kom, var containerne ikke sat pænt på plads ligesom første gang, de var her. De havde tabt dåser og flasker langs hegnet, og de havde glemt deres køkkenkniv, som har været brugt til at åbne containerne, tilføjer butikschefen.

Containerne her var fyldte med flaskepant, da butikschef i Fakta Jan Knudsen gik hjem fredag. Lørdag var de tomme. Tyvene hopper over hegnet ved at stå på ting på den anden side. Foto: Linea Andersen
Annonce

Sker flere steder

Fakta er ikke den eneste butik, der har haft besøg af panttyve. I Netto på Strandvejen er det ifølge butikschef Dennis Hansen blevet helt normalt, at der mangler flasker i containerne, når Dansk Retursystem ugentlig kommer for at hente pantflaskerne.

- Jeg har ingen opgørelse over, hvor tit det er sket, men det har stået på i lang tid. Måske et halvt år, siger Dennis Hansen og fortsætter.

- Der er i hvert fald sjældent nogen flasker i containerne, når de skal tømmes.

Det er nemt at åbne containerne, og der er mange penge at hente, men ingen gør rigtig noget ved problemet.

- En kunde havde set en person i varegården om natten, og havde meldt det til politiet. Men det er ikke lige den slags ting, de rykker ud til, fortæller Dennis Hansen.

Hegnet er omkring to meter højt, men tyvene stabler containere og paller og kan på den måde komme ind i varegården, hvor pantflaskerne står. Foto: Linea Andersen
Annonce

Reagerer med det samme

Begge butikschefer peger dog på, at bolden ligger hos Dansk Retursystem.

- Vi mister ikke nogen penge ved det, men jeg tænker, Dansk Retursystem mister mange ved det. Vi melder det blot til deres juraafdeling, og så tager de sig af det, siger Jan Knudsen.

Butikschefen fra Fakta ser gerne, der fremover kommer nogle foranstaltninger - for eksempelvis lys og kamera i varegården.

- For det er jo helt klart organiseret, vurderer han.

Dansk Retursystem er dog allerede i dialog med både Netto og Fakta i Nyborg.

- Vi tager ud til dem og undersøger, om der er det rette udstyr. Jeg kunne forestille mig, at de skal have en maskine, der maser emballagen, fortæller kommunikationsansvarlig ved Dansk Retursystem Hanne Luke.

De oplever dog ikke panttyverier som et generelt problem og påpeger, at de reagerer ved enhver henvendelse.

- Hvis vi får en henvendelse, så reagerer vi og undersøger, om pantflaskerne er forsvarligt opbevaret, og om vi ellers skal have andet udstyr ved den enkelte butik, siger Hanne Luke.

Tyvene står blandt andet på disse containere for at komme over hegnet og ind til pantflasker, fortæller butikschef i Fakta i Nyborg Jan Knudsen. Det mener han, da de to gange har stået op af hegnet, når han har opdaget et indbrud. Foto: Linea Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce