Annonce
Odense

Panelet om de studerendes idéer: Det er verdensklasse

Hvad tænker de om de studerendes idéer til en ny, stor bevægelsespark ved SDU? Hvad er de særligt glade for, og hvad mangler de? Fyens Stiftstidende har bedt om svar hos tre af medlemmerne i det panel, der lyttede til de studerendes oplæg.

Annonce

Kristian Mondrup, innovationschef på University College Lillebælt

Foto: UCL

Jeg er meget imponeret, og jeg synes, det viser, hvor stærkt det er, når studerende arbejder sammen på tværs af uddannelser om at skabe nye idéer. De peger blandt andet på noget helt centralt, som vi skal gøre noget mere ved: Vi skal skabe et bedre studiemiljø og bedre forbindelse mellem de uddannelsesaktiviteter, vi har. Der skal være bedre rammer, som undervisningen kan bevæge sig ud i.

Jeg synes også, de giver idéer til, hvordan vi får hele det her område til at hænge sammen. Hvordan man kan se det som en ny bydel i Odense, der selvfølgelig udspringer af de institutioner, der er her, men som også inviterer ind. Som siger til borgerne: Kom ind og brug det sammen med os, og når vi er gået hjem.

Jeg mangler ikke umiddelbart noget, men der er noget, vi ikke er nået til endnu. Jeg synes, vi skal have endnu mere fat i børnefamilier. Vi skal have fat i seniorer, der bor i området. Men det har jo ikke været de studerendes primære fokus. Nu har vi fået stærke input fra de studerende og lad os så blive ved med at invitere ind til udvikling, så der hele tiden sker noget nyt.

Janne Eilsø, educational consultant hos Kompan

Foto: Bo Kousgaard

Jeg synes, det er verdensklasse. Det er virkelig, virkelig godt på så få dage, som de har haft, at kunne stable så meget på benene. At de tænker ind i målgrupper - både de små, de syge. At de også har bundet zonerne så fint sammen. Jeg kan se et stort potentiale i forhold til forskning, men også som en destination, man har lyst til at køre til. Det her er et sted, du har lyst til at besøge og udforske.

Idéen til det udendørs studiemiljø er unikt og ikke set andre steder i verden. Hele området omkring OUH med rehabiliteringstanken er også rigtig spændende for at se, hvad effekten bliver. Jeg kan også godt lide, at de studerende i det område, der er sumpet og måske ikke så egnet til aktiviteter, vil hæve en gangbro op, så man alligevel kan bruge landskabet til at skabe fysisk aktivitet - med høj eller lav intensitet.

Selvfølgelig skal det hele være mere konkret, men det kan man ikke forvente på så kort tid. Så jeg vil ikke sige, jeg mangler noget nu, men jeg vil glæde mig til det næste step og grave dybere ned i, hvad der egentlig reelt kan lade sig gøre.

Jens Troelsen, forskningsleder og professor på Active Living på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU

Foto: Michael Bager

Jeg er enormt begejstret for de studerendes oplæg. De har en direkte adgang til deres egne også sansemæssige oplevelser som barn, som teenager, som ung voksen, som vi andre måske kan være lidt tilbøjelige til at glemme. Deres umiddelbare refleksion er guld værd, når vi vil prøve at være på forkant med nye tiltag, nye aktiviteter, nye steder, der skal udvikles.

Jeg kan især godt lide, at de arbejder med at skabe en identitet i området, at de vil skabe nogle bevægelsesspor i landsskabet, som muliggør mange samtidige målgrupper, uden at de obstruerer og generer hinanden. Og så selvfølgelig at det også har afslappende, rekreative muligheder både i forhold til at reducere stress, men også bruge det til et læringsperspektiv med studiezoner og mulighed for fordybelse.

Jeg mangler måske stadig lidt, hvad vi gør i de lidt mere trælse perioder af året. Især i det mørke efterår og vinter og det kolde forår, hvor der stadig vil være begrænsninger i de forslag, vi har fået. Der skal nok udvikles lidt mere i retning af, at vi også aktiverer området på ydertidspunkter. Det savner jeg indspark til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce