Annonce
Odense

Pandelamper og knæklys: Lysløb i byens gader

Pandelamperne er på plads, når der onsdag aften er Lysløbet i Odense. Det er tredje gang, løbet finder sted. Foto: HCA Marathon
Cirka 1000 løbere og 300 gående er onsdag aften klar til den tredje udgave af Lysløbet i Odenses gader.

Der bliver onsdag aften massevis af løbere med pandelamper og knæklys i Odenses gader mellem guirlander, juleudsmykning og pakker i forretningernes vinduer, når den 3. udgave af Lysløbet finder sted.

Det er H.C. Andersen Marathon, som igen sender omkring 1000 løbere af sted fra Klingenberg i centrum af Odense, og det er også her, de lidt senere kommer i mål, og som de to tidligere år har der længe været udsolgt af startnumre.

De 1000 tilmeldte løbere begynder klokken 18.30 med at løbe via Klosterbakken og Hunderupvej til Munke Mose. Klokken 18.40 begynder de 300 gående deltagere, som via Klingenberg/Mageløs møder løberne i krydset Kongensgade/Vestergade.

Lysløbet vil bringe deltagerne rundt i Odenses centrum med forskellige lysoplevelser på ruten. Oplevelserne er lige fra byens flotte juleudsmykning, levende lys, fakler, og spændende lysoplevelser, inden de er tilbage i mål på Platanpladsen ved Klingenberg, hvor der venter varm kakao og et varmt tæppe fra Nordfyns Bank til alle. Her håber arrangørerne, at de mange lys på Platanpladsen i år er tændt - det manglede i 2018.

Man kan løbe fem kilometer eller man kan gå tre kilometer. Løbet har længe været udsolgt, og er man i bil er det en god idé at orientere sig, hvis man onsdag aften skal passere ruten. Kort: HCA Marathon

Trafikændringer

Oprindeligt begyndte Lysløbet i 2017 som en del af den fejring, der var planlagt i forbindelse med 150-året for udnævnelsen af H.C. Andersen som æresborger i Odense. Med den positive opbakning og tilbagemeldinger, der har været på arrangementet, er der for HCA Marathon ingen tvivl om, at arrangementet er blevet en tilbagevendende begivenhed også i de kommende år.

De mange deltagere kan hente deres startnummer på Platanpladsen onsdag fra klokken 17. Der er bagageopbevaring i kælderen på Rådhuset, og omklædning og bad kan ske i svømmehallen på Klosterbakken. Samme to steder er der toiletter, som der også er ved Sankt Knuds Kirke.

Fra arrangørernes side håber man på trafikanternes tålmodighed onsdag aften, da enkelte gader i Odenses centrum bliver berørt af arrangementet. I tidsrummet mellem klokken 18.30 og 19.30 vil trafikken kortvarigt blive berørt af deltagernes krydsning af diverse veje. Der vil flere steder være hjemmeværnspoliti til at dirigere trafikken.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce