Annonce
Odense

Pandelamper og knæklys: Lysløb i byens gader

Pandelamperne er på plads, når der onsdag aften er Lysløbet i Odense. Det er tredje gang, løbet finder sted. Foto: HCA Marathon
Cirka 1000 løbere og 300 gående er onsdag aften klar til den tredje udgave af Lysløbet i Odenses gader.

Der bliver onsdag aften massevis af løbere med pandelamper og knæklys i Odenses gader mellem guirlander, juleudsmykning og pakker i forretningernes vinduer, når den 3. udgave af Lysløbet finder sted.

Det er H.C. Andersen Marathon, som igen sender omkring 1000 løbere af sted fra Klingenberg i centrum af Odense, og det er også her, de lidt senere kommer i mål, og som de to tidligere år har der længe været udsolgt af startnumre.

De 1000 tilmeldte løbere begynder klokken 18.30 med at løbe via Klosterbakken og Hunderupvej til Munke Mose. Klokken 18.40 begynder de 300 gående deltagere, som via Klingenberg/Mageløs møder løberne i krydset Kongensgade/Vestergade.

Lysløbet vil bringe deltagerne rundt i Odenses centrum med forskellige lysoplevelser på ruten. Oplevelserne er lige fra byens flotte juleudsmykning, levende lys, fakler, og spændende lysoplevelser, inden de er tilbage i mål på Platanpladsen ved Klingenberg, hvor der venter varm kakao og et varmt tæppe fra Nordfyns Bank til alle. Her håber arrangørerne, at de mange lys på Platanpladsen i år er tændt - det manglede i 2018.

Annonce
Man kan løbe fem kilometer eller man kan gå tre kilometer. Løbet har længe været udsolgt, og er man i bil er det en god idé at orientere sig, hvis man onsdag aften skal passere ruten. Kort: HCA Marathon

Trafikændringer

Oprindeligt begyndte Lysløbet i 2017 som en del af den fejring, der var planlagt i forbindelse med 150-året for udnævnelsen af H.C. Andersen som æresborger i Odense. Med den positive opbakning og tilbagemeldinger, der har været på arrangementet, er der for HCA Marathon ingen tvivl om, at arrangementet er blevet en tilbagevendende begivenhed også i de kommende år.

De mange deltagere kan hente deres startnummer på Platanpladsen onsdag fra klokken 17. Der er bagageopbevaring i kælderen på Rådhuset, og omklædning og bad kan ske i svømmehallen på Klosterbakken. Samme to steder er der toiletter, som der også er ved Sankt Knuds Kirke.

Fra arrangørernes side håber man på trafikanternes tålmodighed onsdag aften, da enkelte gader i Odenses centrum bliver berørt af arrangementet. I tidsrummet mellem klokken 18.30 og 19.30 vil trafikken kortvarigt blive berørt af deltagernes krydsning af diverse veje. Der vil flere steder være hjemmeværnspoliti til at dirigere trafikken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];