Annonce
Odense

Pandelamper og knæklys: Lysløb i byens gader

Pandelamperne er på plads, når der onsdag aften er Lysløbet i Odense. Det er tredje gang, løbet finder sted. Foto: HCA Marathon
Cirka 1000 løbere og 300 gående er onsdag aften klar til den tredje udgave af Lysløbet i Odenses gader.

Der bliver onsdag aften massevis af løbere med pandelamper og knæklys i Odenses gader mellem guirlander, juleudsmykning og pakker i forretningernes vinduer, når den 3. udgave af Lysløbet finder sted.

Det er H.C. Andersen Marathon, som igen sender omkring 1000 løbere af sted fra Klingenberg i centrum af Odense, og det er også her, de lidt senere kommer i mål, og som de to tidligere år har der længe været udsolgt af startnumre.

De 1000 tilmeldte løbere begynder klokken 18.30 med at løbe via Klosterbakken og Hunderupvej til Munke Mose. Klokken 18.40 begynder de 300 gående deltagere, som via Klingenberg/Mageløs møder løberne i krydset Kongensgade/Vestergade.

Lysløbet vil bringe deltagerne rundt i Odenses centrum med forskellige lysoplevelser på ruten. Oplevelserne er lige fra byens flotte juleudsmykning, levende lys, fakler, og spændende lysoplevelser, inden de er tilbage i mål på Platanpladsen ved Klingenberg, hvor der venter varm kakao og et varmt tæppe fra Nordfyns Bank til alle. Her håber arrangørerne, at de mange lys på Platanpladsen i år er tændt - det manglede i 2018.

Annonce
Man kan løbe fem kilometer eller man kan gå tre kilometer. Løbet har længe været udsolgt, og er man i bil er det en god idé at orientere sig, hvis man onsdag aften skal passere ruten. Kort: HCA Marathon

Trafikændringer

Oprindeligt begyndte Lysløbet i 2017 som en del af den fejring, der var planlagt i forbindelse med 150-året for udnævnelsen af H.C. Andersen som æresborger i Odense. Med den positive opbakning og tilbagemeldinger, der har været på arrangementet, er der for HCA Marathon ingen tvivl om, at arrangementet er blevet en tilbagevendende begivenhed også i de kommende år.

De mange deltagere kan hente deres startnummer på Platanpladsen onsdag fra klokken 17. Der er bagageopbevaring i kælderen på Rådhuset, og omklædning og bad kan ske i svømmehallen på Klosterbakken. Samme to steder er der toiletter, som der også er ved Sankt Knuds Kirke.

Fra arrangørernes side håber man på trafikanternes tålmodighed onsdag aften, da enkelte gader i Odenses centrum bliver berørt af arrangementet. I tidsrummet mellem klokken 18.30 og 19.30 vil trafikken kortvarigt blive berørt af deltagernes krydsning af diverse veje. Der vil flere steder være hjemmeværnspoliti til at dirigere trafikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Danmark

Live - Flere medier: Nu vil statsministeren præsentere de første skridt til en genåbning

Assens For abonnenter

Seje Marlene fortæller sine elever "ulækre" ting uden omsvøb - og høster respekt

Annonce