Annonce
Odense

Paludan i Bolbro: Højlydte diskussioner på gaden, men ingen uroligheder

Benjamin Sevik Nurlu (anden fra højre) ønskede at komme i dialog med Rasmus Paludan, forklarer han til avisen. Foto: Charlotte Pedersen
Annonce

Bolbro: Rasmus Paludan, stifter og leder af Stram Kurs, havde fredag for anden aften i træk varslet en demonstration i Vollsmose, men endnu engang blev planerne ændret.

I stedet satte Paludan kursen mod Højstrup-kvarteret i Bolbro, hvor han sendte livevideo på Stram Kurs' Youtube-kanal, alt imens han gik rundt i gaderne, flankeret af et større opbud af civile og uniformerede betjente.

Ifølge videoen såvel som avisens journalist på stedet kom Paludan undervejs i flere højlydte diskussioner med personer på gaden, blandt andet 17-årige Benjamin Sevik Nurlu fra Odense, der var taget til Bolbro i håb om at få Paludan i tale. Tonen blev hurtig grov og personlig mellem de to, og Benjamin Sevik Nurlu opnåede ikke det, han havde håbet på.

- Jeg ville gerne have en saglig debat med ham, men det kan man jo ikke have. Han sviner os jo bare til, siger Benjamin Sevik Nurlu, der er af tyrkisk-iransk afstamning, til fyens.dk efter sit fejlslagne forsøg på at kommunikere med Paludan over en mur af betjente.

Kort før klokken 22 stødte flere af kvarterets børn til, og stemningen blev mere ophidset og diskussionerne mere højlydte, hvorefter Paludan valgte at stoppe sin livesending klokken 22.05. Kort tid efter forlod han kvarteret, ifølge avisens oplysninger uden at der opstod de samme uroligheder som torsdag aften.

Torsdag ønskede partilederen at demonstrere på Bøgetorvet i Vollsmose, men politiet flyttede demonstrationen til Hindehøjen af sikkerhedsmæssige hensyn og på grund af den ophidsede stemning i området. To personer blev anholdt i den forbindelse - én er sigtet for at kaste med en flaske, og en anden er sigtet for at stille hindringer i vejen for politiet.

Herefter tog Rasmus Paludan til Svendborg, hvor der også opstod tumult, og yderligere to blev anholdt. Den ene er nu sigtet for vold efter at have spyttet på Rasmus Paludan.

Paludan vendte tilbage til Odense fredag, hvor han beskyttet af et enormt politiopbud tog opstilling ved Flakhaven klokken 18.45 og talte med flere fremmødte. Hans oprindelige plan var at tage direkte videre til et område i Vollsmose, men den plan blev altså siden ændret.

Benjamin Sevik Nurlu (til højre) ønskede at komme i dialog med Rasmus Paludan, forklarer han til avisen. Foto: Charlotte Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce